Ajvar
Sos
Yield: 2 Borcane
Equipment
- TM6
Materials
- 100 ml ulei de măsline virgin
- 10 buc ardei gras roșu
- 2 buc vinete
- 5 căței usturoi
- 2 lingurițe sare
Instructions
- Preincalzeste cuptorul cu gratar (daca este disponibil gratar) la 230°C. Ungeți tava de copt cu ulei.
- Așezați ardeii și vinetele pe tava de copt pregătită cu pielea orientată în sus, prăjiți în cuptor sub grătar până când pielea începe să se rumenească și poate fi decojită. (Pentru o piele mai ușoară, lăsați legumele să se răcească într-o pungă de congelator.)
- Scurgeți ardeii curațații
- Se adauga usturoiul in vasul de amestecare si se toaca timp de 3 sec./viteza 8.
- Se adaugă ardei și vinete, se taie 8 sec./viteza 5 și se fierbe timp de 20 min./100°C/pasul 2.
- Se adaugă 100 g ulei și sare, se fierbe timp de 10 min./100°C/pasul 2, se umple fierbinte în borcane cu șurub curat și se închide imediat. Serviți ca o baie cu carne și legume.
Notes
- Ajvar merge bine cu carne la gratar, ca o răspândire pe pâine proaspătă fermă și, de asemenea, are un gust bun ca un sos de paste.
- În loc să ungeți tava de copt, o puteți acoperi și cu folie de aluminiu.
- Se condimenteaza ajvarul cu otet, lamaie sau pasta de rosii.
- În plus, 1-2 ardei iute însămânțate sau ardei pot fi fierte în plus față de sau în loc de usturoi.
Leave a Reply