Ciuperci murate în ulei și vin
Ciuperci murate în ulei și vin
Yield: 12 porții
Equipment
- 1 TM6
Materials
- 6 căței usturoi
- 400 ml vin alb sec
- 6 g sare
- 1000 g ciuperci
- 400 g ulei de măsline
- 100 g oțet
- 3 crengi rozmarin
Instructions
- Se adauga usturoiul in vasul de amestecare si se toaca timp de 3 sec./viteza 8.
- Adăugați vin alb și sare, puneți recipientul Varoma, cântăriți ciupercile, închideți Varoma și gătiți timp de 10 min./Varoma/pasul 1.
- Folosind spatula, rearanjați ciupercile astfel încât ciupercile să vină de la margine până la mijlocul recipientului Varoma, închideți Varoma și gătiți încă 5 min./Varoma/etapa 1. Varoma deoparte.
- Se adaugă ulei de măsline și oțet în bulion în vasul de amestecare și se încălzește timp de 5 min./100°C/pasul 1.
- Puneți ciupercile într-un borcan de porțelan sau faianță, puneți crenguțe de rozmarin, turnați cu grijă peste decoctul de ulei-vin fierbinte (ciupercile trebuie acoperite cu decoctul), depozitați în frigider și turnați într-un borcan decorativ de sticlă pentru servire.
Notes
- Ciupercile ajung la condimentele potrivite după două zile și se păstrează în frigider timp de cel puțin o săptămână.
- Înjumătățire sau sfert de ciuperci mari.
- De asemenea, puteți umple ciupercile fierbinți în borcane cu șurub cu decoctul și le puteți păstra mai mult timp. Atunci ești pregătit și pentru grătare spontane.
- În loc de crenguțe de rozmarin, puteți folosi, de asemenea, o grămadă de pătrunjel neted, fără tulpini, aproximativ tocate.
Leave a Reply