Crema mascarpone

Crema mascarpone

Crema mascarpone cu amaretti pe oglinda de capșuni
Prep Time10 minutes
Active Time1 hour 30 minutes
Total Time1 hour 40 minutes
Course: Desert
Yield: 6 porții

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 frigider

Materials

  • 1 buc păstaie vanilie
  • 250 g mascarpone
  • 350 ml iaurt cu conținut scăzut de grăsimi
  • 40 ml lapte
  • 160 g zahăr
  • 600 g căpșuni
  • 6 buc macarons roiniță pentru decorare

Instructions

  • Se adaugă mascarpone,iaurt, lapte, 100 g zahăr și pulpa răzuită a păstăii de vanilie în vasul de amestecare, se amestecă timp de 20 sec./nivel 3.5, se transferă  într-un castron și se pune la frigider.  Clătiți vasul de amestecare.
  • Se adaugă căpșuni și 60 g zahăr în vasul de amestecare și piure timp de 15 sec./viteză 7.
  • Se toarnă o oglindă de sos de căpșuni pe farfuriile de desert, se taie crema de mascarpone cu o lingură de cams și se pune în sos. Se serveste decorat cu amarete si balsam de lamaie.

Notes

  • Acest desert poate fi preparat alternativ cu căpșuni congelate după sezonul de căpșuni sau servit pe o oglindă de piersici piure sau zmeură.
Crema mascarpone
Crema mascarpone

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




two × 1 =