Crema mascarpone
Crema mascarpone cu amaretti pe oglinda de capșuni
Yield: 6 porții
Equipment
- 1 TM6
- 1 frigider
Materials
- 1 buc păstaie vanilie
- 250 g mascarpone
- 350 ml iaurt cu conținut scăzut de grăsimi
- 40 ml lapte
- 160 g zahăr
- 600 g căpșuni
- 6 buc macarons roiniță pentru decorare
Instructions
- Se adaugă mascarpone,iaurt, lapte, 100 g zahăr și pulpa răzuită a păstăii de vanilie în vasul de amestecare, se amestecă timp de 20 sec./nivel 3.5, se transferă într-un castron și se pune la frigider. Clătiți vasul de amestecare.
- Se adaugă căpșuni și 60 g zahăr în vasul de amestecare și piure timp de 15 sec./viteză 7.
- Se toarnă o oglindă de sos de căpșuni pe farfuriile de desert, se taie crema de mascarpone cu o lingură de cams și se pune în sos. Se serveste decorat cu amarete si balsam de lamaie.
Notes
- Acest desert poate fi preparat alternativ cu căpșuni congelate după sezonul de căpșuni sau servit pe o oglindă de piersici piure sau zmeură.
Leave a Reply