Pâinea lui Dory
Pâinea lui Dory
Yield: 20 felii
Equipment
- 1 TM6
- 1 Tavă pentru copt pâine
- 1 Cuptor
Materials
- 500 g făină
- 500 ml apă
- 7 g drojdie uscată
- 5 g zahăr
- 7 g sare
- 30 ml ulei
- 150 g amestec semințe
- 50 g fulgi de ovăz
Instructions
- Se adauga în bolul de amestecare 5g zahar, 500 ml apă , 7 g drojdie uscata se încălzește 2 min/37°C/speed 2
- Adăugați în bolul de mixare 500 g făină albă, 50 g fulgi de ovăz,30 g ulei 150 g amestec de semințe și selectati Aluat /5 min.
- Adăugați 7 g sare, si mai framantati Aluat /2 min..
- Lasati aluatul la dospit cca. 1 ore sau până își dublează volumul.
- Cu 20 de minute inainte de terminarea perioadei de dospit, punem la cuptor un vas cu apa si incalzim cuptorul la o temperatura de 210 g. Incalzim cratita/vasul in care vom coace aluatul inainte de a pune aluatul la cuptor.
- Coacem painea timp de 45-50 min. La o temperatura de 210 functie de cuptor.
Notes
– Folosiți cantități egale de semințe (câte 30 g din fiecare) sau în proporția pe care o doriți.
– Acest aluat e foarte lipicios, dar nu trebuie să mai adăugaţi făină, pentru că aluatul lipicios va face o crustă foarte crocantă şi un miez umed.
Leave a Reply