Pâinea lui Dory

Pâinea lui Dory

Pâinea lui Dory
Prep Time10 minutes
Active Time1 hour 50 minutes
Total Time2 hours
Yield: 20 felii

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 Tavă pentru copt pâine
  • 1 Cuptor

Materials

  • 500 g făină
  • 500 ml apă
  • 7 g drojdie uscată
  • 5 g zahăr
  • 7 g sare
  • 30 ml ulei
  • 150 g amestec semințe
  • 50 g fulgi de ovăz

Instructions

  • Se adauga în bolul de amestecare 5g  zahar, 500 ml apă , 7 g drojdie uscata se încălzește 2 min/37°C/speed 2
  • Adăugați în bolul de mixare  500 g făină albă, 50 g fulgi de ovăz,30 g ulei 150 g amestec de semințe și selectati  Aluat /5 min.
  • Adăugați 7 g sare,  si mai framantati Aluat /2 min..
  • Lasati aluatul la dospit cca. 1 ore sau până își dublează volumul.
  • Cu 20 de minute inainte de terminarea perioadei de dospit, punem la cuptor un vas cu apa si incalzim cuptorul la o temperatura de 210 g. Incalzim cratita/vasul in care vom coace aluatul inainte de a pune aluatul la cuptor.
  • Coacem painea timp de 45-50 min. La o temperatura de 210  functie de cuptor.

Notes

– Folosiți cantități egale de semințe (câte 30 g din fiecare) sau în proporția pe care o doriți.
– Acest aluat e foarte lipicios, dar nu trebuie să mai adăugaţi făină, pentru că aluatul lipicios va face o crustă foarte crocantă şi un miez umed.
 
Pâinea lui Dory
Pâinea lui Dory

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




3 + nine =