Pita 4buc
Yield: 4 bucăți
Equipment
- 1 TM6
- 1 hârtie de copt
- 1 tavă cuptor
- 1 Cuptor
Materials
- 3 g drojdie uscată
- 140 g apă
- 3 ml ulei de măsline
- 250 g făină
- 3 g sare
Instructions
- Puneţi în bol 3g drojdie uscată, 140 g apă şi 3g zahăr şi încălziţi 2 min. 30 sec/37°C/viteză 2
- Adăugaţi 1 linguriță ulei de măsline, 250 g făină de pâine şi 3 g sare şi frământaţi Aluat /3 min.
- Transferaţi aluatul într-un castron, acoperiţi-l cu folie alimentară şi lăsaţi-l să dospească într-un loc călduros până când îşi dublează volumul (aproximativ 1 oră).
- Împărţiţi aluatul în 4-2 părţi egale. Faceţi câte o bilă din fiecare porţie de aluat şi lăsaţi-le la odihnă timp de 15 minute. Întindeţi bilele de aluat cu sucitorul pentru a obţine discuri de cca. Ø 15 cm şi lăsaţi-le încă 15 minute la odihnă.
- Între timp, preîncălziţi cuptorul şi tava de copt la 250°C.
- Puneţi 2-4 discuri de aluat în tava încălzită şi coaceţi-le 4-5 minute (250°) până când se umflă şi devin aurii. Repetaţi cu restul de aluat, transferaţi discurile de pita pe un platou şi acoperiţi-le imediat cu un şervet de bucătărie uscat, pentru ca să rămână moi. Lăsaţi-le să se răcească înainte de a le servi.
Notes
Punând aluatul pe tava preîncălzită, el se va umfla mai uşor. Chiar dacă unele din pita nu se umflă, le puteţi servi ca lipii.
Secționați pita în jumătate (transversal) pentru a o umple şi a face sandvici (ex. cu frunze de salată, roşii, brânză, carne rece, maioneză).
Leave a Reply