Gugelhupf de semințe de mac cu glazură de lămâie
Gugelhupf de semințe de mac cu glazură de lămâie
Yield: 16 porții
Equipment
- 1 TM6
- 1 formă de tartă
Materials
- 400 g zahăr
- 150 g semințe de mac
- 330 ml lapte
- 250 g unt la temperatura camerei
- 3 linguri pesmet
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 linguriță coajă de lămâie rasă
- 4 buc ouă
- 370 g făină
- 80 g amidon de porumb
- 1 plic praf de copt
- 30 ml suc de lămâie
Instructions
- Se adaugă 200 g de zahăr în vasul de amestecare, se pulverizează timp de 15sec./nivel 10, se transferă și se pune deoparte pentru turnare.
- Adăugați semințele de mac albastru în vasul de amestecare și măcinați timp de 30sec./etapa 9.
- Se adauga 200 g lapte si se aduce la fierbere timp de 6 min./90°C/pasul 2,se transfera si se lasa sa se umfle. Clătiți vasul de amestecare.
- Preincalzeste cuptorul la 180°C. Ungeți staniul Gugelhupf și presărați cu pesmet.
- Se adauga untul, 200 g zaharul, zaharul vanilat si coaja de lamaie in vasul de amestecaresi se amesteca timp de 40 sec./etapa 4 pana se spumeaza.
- Apoi continuați să amestecați la nivelul 4 și, în același timp, adăugațitreptat ouă la cuțitul de rulare.
- Se adauga faina, amidonul de porumb, praful de copt si 130 g lapte si se amestecacu o spatula timp de 30 de secunde/viteza 5. Se toarnă 2/3 dinaluat în vasul Gugelhupf pregătit.
- Se adaugă amestecul de semințe de mac umflate la al treilea din aluatul rămas învasul de amestecare, se amestecă timp de 15 sec./nivel 4 și se pune pe aluatul ușor în matriță. Spiralați cu o furculiță și coaceți timp de 60de minute (180 ° C). Clătiți vasul de amestecare.
- Lăsați tortul să se răcească puțin în tablă, să se rostogolească și să se răcească.
- Se adauga zaharul glazurat si sucul de lamaie in vasul de amestecare si seamesteca timp de 20 sec./nivel 3.5 intr-o distributie, setapeteaza tortul cu el si se lasa sa se usuce, apoi se taie in bucati si seserveste.
Leave a Reply