Pâine de secară

Pâine de secară

Pâine de secară
Prep Time20 minutes
Active Time1 hour 20 minutes
Total Time1 hour 40 minutes
Course: Pâine
Yield: 20 feli

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 Cuptor

Materials

  • 150 g secară
  • 150 g alac
  • 300 g făină tip 1050
  • 40 g drojdie proaspătă
  • 2 lingurițe maia uscată
  • 3 g zahăr
  • 7 g sare
  • 30 ml oțet de mere
  • 350 ml apă călduță

Instructions

  • Puneți secara și alac în vasul de amestecare și se macină timp de 30sec./viteză 10.
  • Adăugați făină de grâu, drojdie, maia uscată, zahăr, condiment de pâine, sare, oțet de cidru de mere și apă și frământați aluatul /2 min.
  • Lăsați aluatul să crească într-un vas de amestecare timp de 20 de minute și frământați din nou aluatul /1 min. Acoperiți tava de copt cu hârtie de copt. Scoateți aluatul din vasul de amestecare, formați pâinea, puneți-l pe tava de copt pregătită și lăsați să crească timp de încă 30 de minute. În acest timp, preîncălziți cuptorul la 220 ° C.
  • Coaceți pâinea timp de 45 de minute (220 °C), testați gătitul (vedeți vârful), lăsați să se răcească complet pe un suport de sârmă, tăiați în felii și serviți.

Notes

  • Această pâine de secară este o bază ideală pentru gemurile de rubarbă.
  • Test de gătit pentru pâine: Scoateți pâinea din tava de copt, atingeți cu ciolanele pe baza de pâine. Dacă sună gol, pâinea este gătită, altfel se coace încă 5 minute.
  • Puteți presăra pâinea cu semințe de floarea-soarelui, semințe de in sau susan înainte de coacere.
Pâine de secară
Pâine de secară

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




four − two =