Ragout de cerb
Ragout de cerb cu pere afine si taitei de cartofi
Ingredients
- 250 g ceapă
- 100 g țelină
- 100 g morcovi
- 60 ml ulei
- 500 g carne de cerb cuburi
- 1 buc concentrat de pui
- 400 ml vin roșu
- 100 g apă
- 3 g boia de ardei dulce
- 4 g sare
- 2 g piper
- 3 frunze dafin
- 8 boabe ienupăr
- 5 buc cuișoare
- 2 buc pere copțe, decojițe, înjumătățiție miez îndepărtat
- 700 g Schupfnudeln
- 200 g ciuperci
- 8 buc prune uscate fără sâmburi, înjumătățite sau sferturi
- 30 g făină
- 2 lingurițe cacao
- 4 linguri compot de afine
Instructions
- Se pun ceapa, telina si morcovii in vasul de amestecare, se toaca 5 sec./viteza 5 si se decanteaza.
- Se adaugă ulei în vasul de amestecare și se încălzește timp de 2 min./120°C/pasul 1.
- Se adaugă 500 g gulaș de vânat și se sotează fără ceașcă de măsurare timp de 7 min./120°C/invers/Pasul 1.
- Se adaugă amestecul de ceapă-legume și se sotează timp de 3 min./120°C/invers/step lingură.
- Adăugați cuburi de bouillon, 350 g vin roșu, apă, boia de ardei, sare, piper, frunze de dafin, boabe de ienupăr și cuișoare, puneți pe recipiente Varoma, așezați jumătăți de pere cu cavitatea în jos, introduceți raftul Varoma, răspândiți Schupfnudeln deasupra, închideți și gătiți timp de 40 min./100 °C/invers/Etapa lingură.
- Pune varoma deoparte, adaugă ciuperci și prune uscate în vasul de amestecare, pune Varoma din nou și gătește timp de 15 min./100°C/invers/step lingură. Varoma deoparte.
- Se amestecă făina și pudră de cacao într-un castron mic cu 50 g vin roșu până se omogenizează, se adaugă în vasul de amestecare, se pliază scurt cu spatula și se îngroașă timp de 3 min./100°C/invers/pasul 1. În acest timp, umpleți jumătățile de pere cu afine. Sezon ragout la gust.
- Se toarnă ragout într-un castron și se servește cu gnochi și pere de afine.
Notes
- Spaetzle, găluște de pâine, cartofi sau gnocchi sunt, de asemenea, potrivite ca garnitură.
- Dacă alegeți carne foarte delicată, puteți reduce timpul de gătire pentru carne de la 40 la 30 de minute.
- Ca garnitură de legume, pregătiți în prealabil varza roșie de mere din cartea de bucate de bază, pe care apoi o încălziți pentru scurt timp înainte de servire.
- Serviți-l cu vin roșu puternic, care a fost folosit și pentru gătit.
Leave a Reply