Risotto cu ciuperci
Risotto cu ciuperci porcini uscate
Yield: 4 porții
Equipment
- 1 TM6
Materials
- 25 g ciuperci porcini uscate
- 200 ml apă fierbinte
- 100 g parmezan ras, bucăți
- 50 g ceapă
- 40 ml ulei de măsline
- 250 g orez Arborio sau Vialone
- 100 ml vin alb
- 750 ml stoc de legume 2 cub concentrat de pui
- 8 fire șofran
Instructions
- Puneți ciupercile porcini și apa clocotită într-un castron și lăsați-le la înmuiat
- Adăugați parmezan în vasul de amestecare, tăiați timp de 10 sec./nivel 10 și decantați. Clătiți vasul de amestecare.
- Se pune ceapa in vasul de amestecare, se toaca 3 sec./viteza 5 si se aluneca in jos cu spatula.
- Se adaugă ulei și sote timp de 3 min./120°C/pasul 1. În acest timp, puneți ciupercile înmuiate într-o sită pentru a se scurge.
- Se adaugă orezul și ciupercile scurse în vasul de amestecare și se sotează timp de 3 min./120°C/invers/pasul 1.
- Se adaugă vin alb și se amestecă timp de 5 sec./invers/Pasul 2.
- Adăugați supa fierbinte și firele de șofran, amestecați peste fundul vasului de amestecare cu spatula pentru a slăbi orezul, puneți inserția de gătit pe capacul vasului de amestecare ca protecție împotriva stropirii în loc de ceașcă de măsurare și gătiți timp de 22 min./100 °C/invers/pas lingură.
- Se amestecă în 50 g de parmezan zdrobit cu o spatulă și se servește risotto imediat. Adăugați parmezanul rămas.
Notes
- Dacă există ciuperci proaspete (de exemplu, ciuperci porcini, bolete de castane, ciuperci de plante medicinale), prăjiți o mână de felii de ciuperci într-o tigaie cu ulei de măsline și garnisiți risotto-ul cu ciupercile prăjite.
Leave a Reply