Supă de cartofi și brânză
Supă de cartofi și brânză
Equipment
- 1 TM6
- 1 tigaie
Ingredients
Supă
- 100 g brânză Appenzeller
- 50 g ceapă albă
- 20 g unt
- 600 g cartofi
- 900 ml apă
- 100 ml vin alb
- 4 g sare
- 1 g piper
- 1 cub concentrat de legume
- 100 g smântână de gătit
- 1 pinch nucșoară
Insera:
- 100 g slănină cu carne fâșii
- 50 g măr
- 2 cenguțe măghiran
Instructions
Supă
- Puneți brânza în vasul de amestecare, tăiați timp de 10 sec./nivel 5 și decantați.
- Puneți ceapa în vasul de amestecare, tăiați timp de 3 sec./viteza 5 și glisați în jos cu spatula.
- Se adaugă unt și sote timp de 2 min./120°C/pasul 1
- Se adauga cartofii si se toaca timp de 8 sec./viteza 4.
- Adăugați apă, vin alb, sare, piper și cuburi de stoc, gătiți timp de 15 min./100 °C / pasul 1, introduceți ceașca de măsurare și piureul crescând treptat timp de 15 sec./nivel 6-8.
- Se adauga branza, smantana si nucsoara si se topeste timp de 1 min./100°C/pasul 3.
Insera:
- Prăjiți slănina într-o tigaie până când este crocantă, adăugați felii de mere și prăjiți timp de aproximativ 2 minute. Se aranjeaza supa cu amestecul de mere-bacon, se presara cu maghiran si se serveste fierbinte.
Notes
- Dacă vă place mai substanțial, puteți răzui câteva felii de pâine brună, prăjiți-le în unt și presărați-le peste supă.
Leave a Reply