Carne de vită bourguignon
Carne de vită bourguignon
Equipment
- 1 TM6
Ingredients
- 250 g ceapă albă
- 3 căței usturoi
- 20 ml ulei
- 200 g slănină afumată
- 800 g carne de vită de preferință rasol, pulpă, carne de la gât sau falcă
- 15 g amidon de porumb 15 g făină
- 250 ml vin roșu
- 150 ml apă
- 2 pinch piper
- 1 buchet garni dafin, cimbru și pătrunjel
- 200 g ciuperci
- 400 g morcovi tăiați rondele
Instructions
- Puneți în bol ceapa, usturoiul și uleiul de măsline, mărunțiți 3sec./viteza 5
- Adăugați slănina afumată, carnea de vită și amidonul de porumb, sotați 8 min./120°C/invers/viteza lingură, fără paharul de măsurare.
- Adăugați vinul roșu, apa, sarea, piperul, bouquet garni și gătiți 40 min./100°C/invers/viteza 1.
- Adăugați ciupercile și morcovii și continuați să gătiți 40 min./100°C/invers/viteza1, punând coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului de măsurare, pentru a evita stropirea. Înlăturați bouquet garni. Serviți fierbinte, cu garnitură de piure de cartofi, de orez sau paste fierte.
Notes
- Pregătiți bœuf bourguignon în ajun. Prin reîncălzire, își va dezvălui întreaga savoare.
Leave a Reply