Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe

Clafoutis cu cireșe
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Course Desert
Servings 6 porții

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 Cuptor
  • 1 vas termorezistent

Ingredients
  

  • 20 g unt
  • 100 g zahăr
  • 500 g cireșe fără sâmburi
  • 100 g făină
  • 4 buc ouă
  • 1 pinch sare
  • 300 ml lapte

Instructions
 

  • Preîncălziți cuptorul la 180°C.  Ungeți bine cu unt un vas termorezistent și tapetați-l cu 20 g zahăr.
  • Repartizați cireșele pe fundul vasului. Dacă au lăsat zeamă după ce le-ați scos sâmburii, turnați-o peste fructe.
  • Puneți în bol 70 g zahăr, făina, ouăle, sarea și laptele și mixați 10 sec./viteza 5.
  • Răsturnați compoziția peste cireșe și coaceți apoi timp de 40 minute la 180°C.  După ce ați scos clafoutis din cuptor, presărați deasupra restul de zahăr și lăsați să se răcorească. Serviți călduț sau rece.

Notes

  • Un Clafoutis limousin autentic se face cu cireșe întregi, astfel aluatul nu se umezește, iar sâmburii dau un gust subtil de migdale. Cu toate astea, e mai prudent să scoateți sâmburii în prealabil, mai ales dacă aveți copii.
  • Puteți înlocui cireșele cu pere, piersici sau caise tăiate bucăți.
    Clafoutis cu cireșe
    Clafoutis cu cireșe

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




16 − sixteen =