Clafoutis cu cireșe
Clafoutis cu cireșe
Equipment
- 1 TM6
- 1 Cuptor
- 1 vas termorezistent
Ingredients
- 20 g unt
- 100 g zahăr
- 500 g cireșe fără sâmburi
- 100 g făină
- 4 buc ouă
- 1 pinch sare
- 300 ml lapte
Instructions
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Ungeți bine cu unt un vas termorezistent și tapetați-l cu 20 g zahăr.
- Repartizați cireșele pe fundul vasului. Dacă au lăsat zeamă după ce le-ați scos sâmburii, turnați-o peste fructe.
- Puneți în bol 70 g zahăr, făina, ouăle, sarea și laptele și mixați 10 sec./viteza 5.
- Răsturnați compoziția peste cireșe și coaceți apoi timp de 40 minute la 180°C. După ce ați scos clafoutis din cuptor, presărați deasupra restul de zahăr și lăsați să se răcorească. Serviți călduț sau rece.
Notes
- Un Clafoutis limousin autentic se face cu cireșe întregi, astfel aluatul nu se umezește, iar sâmburii dau un gust subtil de migdale. Cu toate astea, e mai prudent să scoateți sâmburii în prealabil, mai ales dacă aveți copii.
- Puteți înlocui cireșele cu pere, piersici sau caise tăiate bucăți.
Leave a Reply