Rulouri de jambon cu pui și sos vânătoresc

Rulouri de jambon cu pui și sos vânătoresc

Rulouri de jambon cu pui și sos vânătoresc

Rulouri de jambon cu pui și sos vânătoresc
Prep Time 30 minutes
Cook Time 3 hours 10 minutes
Total Time 3 hours 40 minutes
Course Fel pricipal
Servings 4 porții

Equipment

  • 1 TM6

Ingredients
  

Rulourile de pui

  • 4 tije pătrunjel verde
  • 80 g ceapă albă
  • 2 căței usturoi
  • 20 g unt
  • 250 ml supă de legume
  • 200 ml vin roșu
  • 1 linguriță rozmarin proaspăt
  • 800 g cartofi
  • 600 g piept de pui fără piele 4 buc. de câte aprox. 150 g
  • 8 feli jambon crud uscat
  • 400 g ciuperci

Sosul

  • 50 g vin roșu
  • 15 g făină
  • 60 g smântână 30% grăsime
  • 2 pinch piper

Instructions
 

Rulourile de pui

  • Puneți în bol pătrunjelul și tocați 5 sec./viteza 8.  Transferați într-un castronel și dați deoparte.
  • Puneți în bol ceapa și usturoiul și tocați 5 sec./viteza 5.  Curățați pereții bolului cu spatula.
  • Adăugați supa de legume, vinul roșu și rozmarinul și aduceți la fierbere 10 min./Varoma/viteza 1
  • Între timp, puneți cuburile de cartofi în coșul de înăbușire și puneți-l deoparte.  Tăiați bucățile de piept de pui în două, pe lungime, și înfășurați fiecare bucată obținută într-o felie de jambon crud, apoi în folie  alimentară.  Dispuneți rulourile în tava Varoma.  Adăugați în tava Varoma o parte din ciupercile tăiate, iar restul puneți-le în recipientul Varoma.  Puneți deoparte ansamblul Varoma.
  • Introduceți coșul de înăbușire, poziționați Varoma și fierbeți înaburi 20-25 min./Varoma/viteza 1.  
  • Așezați rulourile de pui, ciupercile și cartofii pe o farfurie pentruservit și păstrați-le la cald

Sosul

  • Lăsați în bol doar 200 g de fiertură (păstrați restul pentru o altă utilizare).  Adăugați vinul roșu, făina, smântâna și piperul si mixați 5 sec./viteza 4.  Curățați pereții bolului cu spatula.
  • Încălziți 3 min./100°C/viteza 2.  Serviți rulourile de pui și legumele imediat, stropite cu sos și presărate cu pătrunjel tocat.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




four × one =