Rulouri de jambon cu pui și sos vânătoresc
Rulouri de jambon cu pui și sos vânătoresc
Equipment
- 1 TM6
Ingredients
Rulourile de pui
- 4 tije pătrunjel verde
- 80 g ceapă albă
- 2 căței usturoi
- 20 g unt
- 250 ml supă de legume
- 200 ml vin roșu
- 1 linguriță rozmarin proaspăt
- 800 g cartofi
- 600 g piept de pui fără piele 4 buc. de câte aprox. 150 g
- 8 feli jambon crud uscat
- 400 g ciuperci
Sosul
- 50 g vin roșu
- 15 g făină
- 60 g smântână 30% grăsime
- 2 pinch piper
Instructions
Rulourile de pui
- Puneți în bol pătrunjelul și tocați 5 sec./viteza 8. Transferați într-un castronel și dați deoparte.
- Puneți în bol ceapa și usturoiul și tocați 5 sec./viteza 5. Curățați pereții bolului cu spatula.
- Adăugați supa de legume, vinul roșu și rozmarinul și aduceți la fierbere 10 min./Varoma/viteza 1
- Între timp, puneți cuburile de cartofi în coșul de înăbușire și puneți-l deoparte. Tăiați bucățile de piept de pui în două, pe lungime, și înfășurați fiecare bucată obținută într-o felie de jambon crud, apoi în folie alimentară. Dispuneți rulourile în tava Varoma. Adăugați în tava Varoma o parte din ciupercile tăiate, iar restul puneți-le în recipientul Varoma. Puneți deoparte ansamblul Varoma.
- Introduceți coșul de înăbușire, poziționați Varoma și fierbeți înaburi 20-25 min./Varoma/viteza 1.
- Așezați rulourile de pui, ciupercile și cartofii pe o farfurie pentruservit și păstrați-le la cald
Sosul
- Lăsați în bol doar 200 g de fiertură (păstrați restul pentru o altă utilizare). Adăugați vinul roșu, făina, smântâna și piperul si mixați 5 sec./viteza 4. Curățați pereții bolului cu spatula.
- Încălziți 3 min./100°C/viteza 2. Serviți rulourile de pui și legumele imediat, stropite cu sos și presărate cu pătrunjel tocat.
Leave a Reply