Amaretti cu caise

Amaretti cu caise

Amaretti cu caise

Dificultate mediu
Prep Time 15 minutes
Cook Time 40 minutes
Course Desert
Calories 123 kcal

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

  • 220 g zahăr
  • 180 g migdale crude
  • 100 g caise deshidratate fără sâmburi  
  • 2 albuşe
  • 2 g sare
  • 2 linguriţe miere
  • 100 g nuci nuci diferite, în amestec, întregi (de ex. fistic, migdale și alune de pădure)

Instructions
 

  • Preîncălziți cuptorulla 190°C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt
  • Puneți în bol zahărulși pulverizați 30 sec./viteza 10. Transferați într-un castron și dațideoparte
  •  Puneți în bol migdalele și măcinați 10 sec./viteza 7.
  • Adăugați caisele șimărunțiți 5 sec./viteza 6. Transferați într-un castron și dați deoparte.Spălați și ștergeți foarte bine bolul de mixare
  • Montați fluturele deamestecare (acesta trebuie să fie foarte curat).Puneți în bol albușurile, sarea și mierea și bateți 2 min./viteza 3.5,până când obțineți o consistență tare. Scoateți fluturele de amestecare
  • Adăugați amestecul demigdale și caise, nucile și 150 g din zahărul pudră pus deoparte șiamestecați 20 sec./viteza 2
  • Cu mâinile umede,modelați 24 bile mici (aprox. Ø 3 cm), dați-le prin restul de zahăr pudră șiașezați-le pe tava pregătită la 1 cm distanță una de cealaltă. Lăsați amarettisă se odihnească timp de 10-15 minute, astfel încât suprafața acestora să seusuce. Coaceți timp de 6-10 minute (190°C), lăsați-i să se răcească și păstrațiamaretti în borcane, într-un loc uscat și răcoros

Notes

Amaretti cu caise
Amaretti cu caise

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




ten + twenty =