Amaretti cu caise
Dificultate mediu
Equipment
- TM6
Ingredients
- 220 g zahăr
- 180 g migdale crude
- 100 g caise deshidratate fără sâmburi
- 2 albuşe
- 2 g sare
- 2 linguriţe miere
- 100 g nuci nuci diferite, în amestec, întregi (de ex. fistic, migdale și alune de pădure)
Instructions
- Preîncălziți cuptorulla 190°C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt
- Puneți în bol zahărulși pulverizați 30 sec./viteza 10. Transferați într-un castron și dațideoparte
- Puneți în bol migdalele și măcinați 10 sec./viteza 7.
- Adăugați caisele șimărunțiți 5 sec./viteza 6. Transferați într-un castron și dați deoparte.Spălați și ștergeți foarte bine bolul de mixare
- Montați fluturele deamestecare (acesta trebuie să fie foarte curat).Puneți în bol albușurile, sarea și mierea și bateți 2 min./viteza 3.5,până când obțineți o consistență tare. Scoateți fluturele de amestecare
- Adăugați amestecul demigdale și caise, nucile și 150 g din zahărul pudră pus deoparte șiamestecați 20 sec./viteza 2
- Cu mâinile umede,modelați 24 bile mici (aprox. Ø 3 cm), dați-le prin restul de zahăr pudră șiașezați-le pe tava pregătită la 1 cm distanță una de cealaltă. Lăsați amarettisă se odihnească timp de 10-15 minute, astfel încât suprafața acestora să seusuce. Coaceți timp de 6-10 minute (190°C), lăsați-i să se răcească și păstrațiamaretti în borcane, într-un loc uscat și răcoros
Leave a Reply