Chifteluțe cu sos de roșii

Chifteluțe cu sos de roșii

Chifteluțe cu sos de roșii

Dificultate ușor
Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Course Fel pricipal
Calories 359 kcal

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

Chifteluțele

  • 40 g pâine
  • 80 g lapte
  • 12 fire pătrunjel verde
  • 1 căţel usturoi
  • 400 g carne tocată vită
  • 2 g sare
  • 1 g piper
  • ulei pentru uns

Sosul de roșii

  • 1 căţel usturoi
  • 80 g ceapă albă
  • 20 ml ulei de măsline
  • 600 g pulpă de roşii conservă
  • 4 g sare
  • 1 g piper

Instructions
 

Chifteluțele

  • Puneţi un castronel pe capacul bolului şi cântăriţiîn el pâinea şi laptele. Puneţi castronelul deoparte, lăsaţi pâinea să seînmoaie
  • Puneţi în bol pătrunjelul şi usturoiul şitocaţi 5 sec./viteza 7. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula
  • Adăugaţi carnea tocată, ouăle, sarea şi piperul.Stoarceţi pâinea înmuiată în lapte şi aruncaţi laptele. Puneţi pâinea stoarsăîn bol şi amestecaţi 10 sec./viteza 5. Transferați amesteculîntr-un castron
  • Ungeţi recipientul şi tava Varoma. Cu mâinileunse cu ulei, formaţi chifteluţe mici (Ø 4 cm) şi dispuneţi-le în recipientulşi tava Varoma. Daţi deoparte

Sosul de roșii

  • Puneţi în bol usturoiul, ceapa şi uleiul demăsline, tocaţi 5 sec./viteza 5, apoi, cu coșul de înăbușire, înlocul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, sotați 3min./120°C/viteza 1
  • Adăugaţi pulpa de roşii, sarea şi piperul negru.Poziţionaţi Varoma şi reglaţi 20 min./Varoma/viteza 1. Serviţichifteluţele fierbinţi, cu sos

Notes

Chifteluțe cu sos de roșii
Chifteluțe cu sos de roșii

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




thirteen − six =