Chifteluțe cu sos de roșii
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
Ingredients
Chifteluțele
- 40 g pâine
- 80 g lapte
- 12 fire pătrunjel verde
- 1 căţel usturoi
- 400 g carne tocată vită
- 2 g sare
- 1 g piper
- ulei pentru uns
Sosul de roșii
- 1 căţel usturoi
- 80 g ceapă albă
- 20 ml ulei de măsline
- 600 g pulpă de roşii conservă
- 4 g sare
- 1 g piper
Instructions
Chifteluțele
- Puneţi un castronel pe capacul bolului şi cântăriţiîn el pâinea şi laptele. Puneţi castronelul deoparte, lăsaţi pâinea să seînmoaie
- Puneţi în bol pătrunjelul şi usturoiul şitocaţi 5 sec./viteza 7. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula
- Adăugaţi carnea tocată, ouăle, sarea şi piperul.Stoarceţi pâinea înmuiată în lapte şi aruncaţi laptele. Puneţi pâinea stoarsăîn bol şi amestecaţi 10 sec./viteza 5. Transferați amesteculîntr-un castron
- Ungeţi recipientul şi tava Varoma. Cu mâinileunse cu ulei, formaţi chifteluţe mici (Ø 4 cm) şi dispuneţi-le în recipientulşi tava Varoma. Daţi deoparte
Sosul de roșii
- Puneţi în bol usturoiul, ceapa şi uleiul demăsline, tocaţi 5 sec./viteza 5, apoi, cu coșul de înăbușire, înlocul paharului de măsurare, pe capacul bolului de mixare, sotați 3min./120°C/viteza 1
- Adăugaţi pulpa de roşii, sarea şi piperul negru.Poziţionaţi Varoma şi reglaţi 20 min./Varoma/viteza 1. Serviţichifteluţele fierbinţi, cu sos
Leave a Reply