Cartofi Dauphinoise

Cartofi Dauphinoise

Cartofi Dauphinoise

Prep Time 15 minutes
Cook Time 8 hours 20 minutes
Course Fel pricipal
Calories 363 kcal

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

  • 2 cătei usturoi
  • 1200 g cartofi descojiți, feliațisubțire (2-3 mm)
  • 500 ml smântână
  • 4 g sare
  • 1 g piper
  • 1 g nucșoară
  • 100 g brânză Gruyere

Instructions
 

  • Preîncălziți cuptorulla 210°C
  • Puneți usturoiul înbolul de mixare și mărunțiți 5 sec./viteza 5
  • Adăugați cartofii,smântâna, sarea, piperul și nucșoara, apoi cu coșul de înăbușire pe capac, înlocul paharului de măsurare, gătiți 20 min./100°C/invers/viteza lingură.Transferați într-un vas pentru copt (aprox. 30 cm x 22 cm
  • Presărați cu brânză Gruyère (dacă folosiți). Coaceți timp de 15 minute (210°C) sau până devin auriideasupra. Serviți imediat

Notes

Cartofi Dauphinoise
Cartofi Dauphinoise
 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




13 − nine =