Cartofi Dauphinoise
Equipment
- TM6
Ingredients
- 2 cătei usturoi
- 1200 g cartofi descojiți, feliațisubțire (2-3 mm)
- 500 ml smântână
- 4 g sare
- 1 g piper
- 1 g nucșoară
- 100 g brânză Gruyere
Instructions
- Preîncălziți cuptorulla 210°C
- Puneți usturoiul înbolul de mixare și mărunțiți 5 sec./viteza 5
- Adăugați cartofii,smântâna, sarea, piperul și nucșoara, apoi cu coșul de înăbușire pe capac, înlocul paharului de măsurare, gătiți 20 min./100°C/invers/viteza lingură.Transferați într-un vas pentru copt (aprox. 30 cm x 22 cm
- Presărați cu brânză Gruyère (dacă folosiți). Coaceți timp de 15 minute (210°C) sau până devin auriideasupra. Serviți imediat
Leave a Reply