Crochete de cartofi și vinete cu maioneză cu usturoi

Crochete de cartofi și vinete cu maioneză cu usturoi

Crochete de cartofi și vinete cu maioneză cu usturoi

Dificultate uşor
Prep Time 30 minutes
Cook Time 2 hours
Course Aperitiv

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

Maioneză cu usturoi

  • 50 g parmezan
  • 300 ml ulei
  • 1 căţel usturoi
  • 1 buc ou
  • 10 ml vin alb
  • 20 ml suc de lămâie
  • 2 g sare

Crochete cu vinete și cartofi

  • 1000 g vinete
  • ulei pentru uns
  • 4 g sare
  • 500 ml apă
  • 280 g cartofi făinoşi
  • 1 buc ou
  • 200 g brânză feta
  • 200 g pesmet
  • ulei pentru gătit

Instructions
 

  • Maionezăcu usturoi
  • Puneți parmezanul înbolul de mixare și radeți 8 sec./viteza 10. Transferați într-uncastron și dați deoparte
  • Puneți o cană cu ciocpe capacul bolului de mixare, cântăriți uleiul și dați deoparte
  • Puneți usturoiul în bolul de mixare și mărunțiți 3 sec./viteza 7. Curățați perețiibolului cu spatula
  • Adăugați oul, vinul ,zeama de lămâie și sarea, apoi amestecați 1 min. 30 sec./viteza 4,în timp ce turnaţi treptat uleiul dat deoparte, pe capac, astfel încât să sescurgă în bol în fir subţire, pe lângă paharul de măsurare, pe cuțitul înrotație, pentru a crea o emulsie. Transferați într-un castron, acoperiți șidați la frigider până la utilizare. Spălați bolul de mixare

Crochetecu vinete și cartofi

  • Preîncălziți cuptorulla 170°C și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt
  • Puneți vinetele în tava de copt, cu partea tăiată în sus. Stropiți cu ulei de măsline și presărațicu sare. Coaceți timp de 30 minute (170°C) sau până sunt fragede. Între timp,pregătiți cartofii
  • Puneți apa în bolul de mixare. Introduceți coșul de înăbușire, cântăriți cartofii în el, apoigătiți la aburi 30 min./Varoma/viteza 1. Între timp, ungeți o tavăde copt și dați deoparte. Scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei șiaruncați apa. Lăsați cartofii să se răcească complet în coșul de înăbușire,apoi îndepărtați coaja și tăiați-i în bucăți
  • Folosind o lingură,scoateți pulpa vinetelor coapte și transferați-o într-o strecurătoare pusădeasupra unui castron mare. Lăsați timp de 30 minute să se scurgă și să serăcească complet
  • Puneți pulpa de vinete răcită, cartofii răciți, parmezanul ras dat deoparte, oul, brânza fetași 100 g pesmet în bolul de mixare, apoi amestecați 10 sec./viteza 4
  • Formați din amestecul de vinete cilindri mici (aprox. Ø 2.5 cm). Acoperiți cilindri cu 100 g pesmetși transferați-i în tava de copt pregătită, apoi repetați procesul cu restul deamestec. Puneți crochetele în frigider timp de 30 minute pentru a se întări
  • Încălziți uleiul pentru prăjit într-o cratiță adâncă sau tigaie adâncă. Prăjiți crochetele înserii, întorcându-le în ulei, până devin aurii și crocante (aprox. 5 minute).Scoateți crochetele cu o lingură cu găuri și lăsați-le la scurs pe hârtieabsorbantă
  • Serviți fierbinți, cumaioneza cu usturoi dată deoparte

Notes

Crochete de cartofi și vinete cu maioneză cu usturoi
Crochete de cartofi și vinete cu maioneză cu usturoi

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




seven + thirteen =