Crochete de cartofi și vinete cu maioneză cu usturoi
Dificultate uşor
Equipment
- TM6
Ingredients
Maioneză cu usturoi
- 50 g parmezan
- 300 ml ulei
- 1 căţel usturoi
- 1 buc ou
- 10 ml vin alb
- 20 ml suc de lămâie
- 2 g sare
Crochete cu vinete și cartofi
- 1000 g vinete
- ulei pentru uns
- 4 g sare
- 500 ml apă
- 280 g cartofi făinoşi
- 1 buc ou
- 200 g brânză feta
- 200 g pesmet
- ulei pentru gătit
Instructions
- Maionezăcu usturoi
- Puneți parmezanul înbolul de mixare și radeți 8 sec./viteza 10. Transferați într-uncastron și dați deoparte
- Puneți o cană cu ciocpe capacul bolului de mixare, cântăriți uleiul și dați deoparte
- Puneți usturoiul în bolul de mixare și mărunțiți 3 sec./viteza 7. Curățați perețiibolului cu spatula
- Adăugați oul, vinul ,zeama de lămâie și sarea, apoi amestecați 1 min. 30 sec./viteza 4,în timp ce turnaţi treptat uleiul dat deoparte, pe capac, astfel încât să sescurgă în bol în fir subţire, pe lângă paharul de măsurare, pe cuțitul înrotație, pentru a crea o emulsie. Transferați într-un castron, acoperiți șidați la frigider până la utilizare. Spălați bolul de mixare
Crochetecu vinete și cartofi
- Preîncălziți cuptorulla 170°C și tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt
- Puneți vinetele în tava de copt, cu partea tăiată în sus. Stropiți cu ulei de măsline și presărațicu sare. Coaceți timp de 30 minute (170°C) sau până sunt fragede. Între timp,pregătiți cartofii
- Puneți apa în bolul de mixare. Introduceți coșul de înăbușire, cântăriți cartofii în el, apoigătiți la aburi 30 min./Varoma/viteza 1. Între timp, ungeți o tavăde copt și dați deoparte. Scoateți coșul de înăbușire cu ajutorul spatulei șiaruncați apa. Lăsați cartofii să se răcească complet în coșul de înăbușire,apoi îndepărtați coaja și tăiați-i în bucăți
- Folosind o lingură,scoateți pulpa vinetelor coapte și transferați-o într-o strecurătoare pusădeasupra unui castron mare. Lăsați timp de 30 minute să se scurgă și să serăcească complet
- Puneți pulpa de vinete răcită, cartofii răciți, parmezanul ras dat deoparte, oul, brânza fetași 100 g pesmet în bolul de mixare, apoi amestecați 10 sec./viteza 4
- Formați din amestecul de vinete cilindri mici (aprox. Ø 2.5 cm). Acoperiți cilindri cu 100 g pesmetși transferați-i în tava de copt pregătită, apoi repetați procesul cu restul deamestec. Puneți crochetele în frigider timp de 30 minute pentru a se întări
- Încălziți uleiul pentru prăjit într-o cratiță adâncă sau tigaie adâncă. Prăjiți crochetele înserii, întorcându-le în ulei, până devin aurii și crocante (aprox. 5 minute).Scoateți crochetele cu o lingură cu găuri și lăsați-le la scurs pe hârtieabsorbantă
- Serviți fierbinți, cumaioneza cu usturoi dată deoparte
Leave a Reply