Focaccia cu ceapă
Dificultate mediu
Equipment
- TM6
Ingredients
Aluat
- 600 g făină
- 12 g drojdie uscată
- 380 g apă
- 20 ml ulei de măsline
- 2 g zahăr
- 3 g sare
Topping
- 40 ml ulei de măsline
- 40 ml apă
- 3 g sare
- 300 g ceapă
Instructions
Aluatul
- Tapetaţi o tavă (aproximativ 40 x 35 cm) cu hârtie de copt şi ungeţi hârtia cu 2 linguri deulei de măsline. Puneţi tava deoparte
- Puneţi în bol făina de pâine, drojdia proaspătă, apa, 20 g ulei de măsline, zahărul şi sarea şifrământaţi Aluat /3 min
- Cu ajutorul spatulei, unsă cu ulei, transferaţi aluatul în tava pregătită. Cu mâinile unse cu ulei,modelaţi aluatul sub formă de minge şi ungeţi suprafaţa lui cu un strat fin deulei de măsline. Acoperiţi aluatul cu un bol mare sau cu folie alimentară şilăsaţi-l să dospească într-un loc cald până îşi dublează volumul (cca. 1 oră).În acest timp, preîncălziţi cuptorul la 220°C
- Fără a mai frământa aluatul, întindeţi-l, cu mâinile unse cu ulei, sub forma unui dreptunghi demărimea tăvii şi puneţi-l în tavă, apoi daţi tava deoparte
Topping
- Puneţi uleiul, apa şi sarea în bol şi emulsionaţi 10 sec./viteza 4
- Adăugaţi ceapa în bol,tocaţi-o 6 sec./viteza 4, apoi gătiți-o 10 min./100°C//viteza1 şi distribuiţi-o pe suprafaţa aluatului. Coaceţi 20-25 minute (220°C)sau până devine aurie la suprafaţă. Lăsați să se răcorească, apoi tăiaţifocaccia pătrate şi serviţi
Leave a Reply