Frittata din cartof dulce cu sos de coriandru și chilli
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
- Cuptor
- hârtie de copt
- frigider
Ingredients
Sos de coriandru și chilli
- 1 căţel usturoi
- 1 buc ardei iute
- 2 fire coriandru verde
- 50 ml ulei de măsline
- 20 ml suc de lămâie
- 1 linguriţă seminţe chimion
- 2 g sare
Frittata
- 100 g ceapă roșie
- 20 cm ghimbir
- 5 ml ulei de măsline
- 100 g dovlecei
- 250 g cartofi dulci
- 6 buc ouă
- 4 g sare
- 50 g brânză feta
- 20 g semințe de dovleac
Instructions
Sosde coriandru și chilli
- Puneți usturoiul,chilli și coriandrul în bolul de mixare și mărunțiți 3 sec./viteza 7.Curățați pereții bolului cu spatula
- Adăugați uleiul de măsline, zeama de lămâie, chimionul și sarea și mixați 10 sec./viteza 6.Transferați într-un castron și dați deoparte. Spălați și uscați bolul de mixare
Frittata
- Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă pătrată pentru tort (20 cm) cu hârtie de copt și dațideoparte
- Puneți ceapa și ghimbirul în bolul de mixare și mărunțiți 3 sec./viteza 7. Curățațipereții bolului cu spatula
- Adăugați uleiul și cu coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului de măsurare, gătiți 3min./100°C/viteza 1
- Adăugați bucățile de dovlecel și cartoful dulce și mărunțiți 3 sec./viteza 5
- Curățați pereții bolului cu spatula, apoi cu coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului demăsurare, gătiți 2 min./100°C/invers/viteza lingura. Transferațiamestecul în tava pregătită și întindeți uniform
- Fără să spălați bolul de mixare, puneți ouăle și sarea în bolul de mixare și bateți 10 sec./viteza 4. Transferați în tava pregătită și amestecați ușor cu spatula prin amestecul de cartof dulce, până se combină uniform. Stropiți cu 1-2 linguri sos de coriandru și chilli dat deoparte, apoifărâmițați brânză feta deasupra și presărați semințe de dovleac, prăjite(opțional).
- Coaceți timp de 30-35minute (180°C) sau până devin aurii deasupra. Lăsați frittata să se răcească întavă timp de 15 minute, apoi puneți în frigider pentru a se răci complet(aprox. 30 minute). Tăiați frittata în 6 bucăți și serviți cu sos de coriandru și chilli
Leave a Reply