Gem de fructe tradițional

Gem de fructe tradițional

Gem de fructe tradițional

Dificultate ușor
Prep Time 15 minutes
Cook Time 55 minutes
Course Gem

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

  • 500 g fructe
  • 30 ml zeama de lamaie
  • 500 g zahăr

Instructions
 

  • Puneţi în bol fructele, zeama de lămâie şi zahărul şi mărunţiţi 10 sec./viteza 6. Fierbeți 28min./Varoma/viteza 1 (90°C la gemul de căpşune, vezi variantele),punând recipientul Varoma descoperit pe capac, în locul paharului de măsurare,pentru a evita stropirea
  • Controlaţi dacă gemul s-a legat (vezi recomandarea), turnaţi-l în borcane de gem sterilizate, cu capac filetat şi puneţi capacul imediat. Întoarceţi borcanele cu gura în jos timp de 10 minute, apoi întoarceți-le din nou cu gura în sus şi lăsaţi gemul să se răcească. Serviţi sau păstraţi gemul într-un loc uscat şi răcoros

Notes

Gem de fructe tradițional
Gem de fructe tradițional

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




20 − six =