Gem de fructe tradițional
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
Ingredients
- 500 g fructe
- 30 ml zeama de lamaie
- 500 g zahăr
Instructions
- Puneţi în bol fructele, zeama de lămâie şi zahărul şi mărunţiţi 10 sec./viteza 6. Fierbeți 28min./Varoma/viteza 1 (90°C la gemul de căpşune, vezi variantele),punând recipientul Varoma descoperit pe capac, în locul paharului de măsurare,pentru a evita stropirea
- Controlaţi dacă gemul s-a legat (vezi recomandarea), turnaţi-l în borcane de gem sterilizate, cu capac filetat şi puneţi capacul imediat. Întoarceţi borcanele cu gura în jos timp de 10 minute, apoi întoarceți-le din nou cu gura în sus şi lăsaţi gemul să se răcească. Serviţi sau păstraţi gemul într-un loc uscat şi răcoros
Leave a Reply