Chec marmorat

Chec marmorat

Chec marmorat

Dificultate mediu
Prep Time 20 minutes
Cook Time 2 hours
Course Desert
Calories 330 kcal

Equipment

  • TM6
  • Cuptor
  • formă de tartă

Ingredients
  

  • 300 g unt
  • 370 g făină
  • 280 g zahăr
  • ½ linguriţă extract natural de vanilie
  • 2 g sare
  • 5 buc ouă
  • 15 g praf de copt
  • 70 ml lapte
  • 30 g cacao

Instructions
 

  • Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Ungeţi și tapetați o formă de copt (Ø 22-24 cm) şi puneţi-o deoparte
  • Puneţi în bol untul şi mixaţi 40 sec./viteza 5
  • Adăugaţi 250 g zahăr,zahărul vanilat, sarea, ouăle, făina, praful de copt şi 40 g lapte şimixați 40 sec./viteza 5 ajutându-vă de spatulă. Transferaţijumătate din compoziţie în forma de kuglof, lăsând restul în bolul de mixare
  • Adăugaţi în bol, în compoziţia rămasă, pudra de cacao, restul de 30 g zahăr şi restul de 30 g lapteşi mixaţi 5 sec./viteza 5. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula
  • Mixaţi din nou 5sec./viteza 5
  • Distribuiţi compoziţia cu cacao în forma kuglof. Pentru a face un model marmorat, treceţiprin ambele straturi cu o furculiţă. Coaceţi 50-60 minute (180°C). Lăsaţiprăjitura să se răcească în formă cca. 15 minute, apoi transferaţi-o pe ofarfurie pentru servit şi lăsaţi-o să se răcească complet. Tăiaţi felii şiserviţi

Notes

Chec marmorat
Chec marmorat

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




13 − one =