Chec marmorat
Dificultate mediu
Equipment
- TM6
- Cuptor
- formă de tartă
Ingredients
- 300 g unt
- 370 g făină
- 280 g zahăr
- ½ linguriţă extract natural de vanilie
- 2 g sare
- 5 buc ouă
- 15 g praf de copt
- 70 ml lapte
- 30 g cacao
Instructions
- Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Ungeţi și tapetați o formă de copt (Ø 22-24 cm) şi puneţi-o deoparte
- Puneţi în bol untul şi mixaţi 40 sec./viteza 5
- Adăugaţi 250 g zahăr,zahărul vanilat, sarea, ouăle, făina, praful de copt şi 40 g lapte şimixați 40 sec./viteza 5 ajutându-vă de spatulă. Transferaţijumătate din compoziţie în forma de kuglof, lăsând restul în bolul de mixare
- Adăugaţi în bol, în compoziţia rămasă, pudra de cacao, restul de 30 g zahăr şi restul de 30 g lapteşi mixaţi 5 sec./viteza 5. Curăţaţi pereţii bolului cu spatula
- Mixaţi din nou 5sec./viteza 5
- Distribuiţi compoziţia cu cacao în forma kuglof. Pentru a face un model marmorat, treceţiprin ambele straturi cu o furculiţă. Coaceţi 50-60 minute (180°C). Lăsaţiprăjitura să se răcească în formă cca. 15 minute, apoi transferaţi-o pe ofarfurie pentru servit şi lăsaţi-o să se răcească complet. Tăiaţi felii şiserviţi
Leave a Reply