Calzone cu spanac, ricotta și roșii, Frigărui de fructe cu fondue de ciocolată
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
Ingredients
- 40 g parmezan
Aluatul
- unt pentru uns
- 400 g făină
- 250 ml lapte
- 7 g drojdie uscată
- 10 g miere
- 4 g sare
Ciocolata fondue și umplutura de calzone
- 200 g ciocolată amăruie
- 100 g ceapă albă
- 30 ml ulei de măsline
- 200 g roșii tăiate sferturi
- 50 ml vin alb
- 2 g oregano uscat
- 4 g sare
- 1 g piper
- 50 g spanac
- 200 g ricota
- ½ linguriţă praf ustroi
- 2 buc ouă
- fructe proaspete
Instructions
- Punețiîn bol parmezanul și radeți 5 sec./viteza 10. Transferați într-uncastronel și dați deoparte
Aluatul
- Ungeți un castron mare cu unt și tapetați cu făină. Dați deoparte
- Punețiîn bol laptele, drojdia proaspătă sau uscată și mierea, apoi încălziți 1min./37°C/viteza 2
- Adăugați făina și sarea, apoi frământați 2 min./. Transferați în castronul uns cuunt și tapetat cu făină. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați să crească laloc cald până își dublează volumul (aprox. 1 oră). Între timp, spălați șiștergeți bine bolul de mixare
Ciocolata fondue șiumplutura de calzone
- Preîncălziți cuptorul la 250°C și tapetați o tavă mare de copt cu hârtie de copt
- Distribuiți ciocolata în 2 borcane mici, închideți capacele acestora, apoi așezați-le înrecipientul Varoma
- Poziționațire cipientul Varoma, puneți capacul Varoma și gătiți 15 min./Varoma/viteza1. Îndepărtați Varoma și dați deoparte, lăsând capacul pus
- Puneți în bol ceapa, uleiul, roșiile, vinul alb, oregano, sarea și 1 priză de piper(sau după gust), apoi tocați 5 sec./viteza 7
- Pudrați ușor cu făină o suprafață de lucru. Împărțiți aluatul crescut în 2 părți egale. Pe suprafațapudrată cu făină întindeți fiecare parte de aluat într-o formă de disc (aprox.Ø 25 cm). Așezați cele 2 discuri de aluat în tava pregătită și ungeți-le pe jumătate din suprafață cu sosul de roșii obținut. Presărați pe aceeași jumătate spanacul, ricotta, piper după gust, ¼ linguriță praf de usturoi și parmezanul ras pus deoparte. Spargeți cu grijă câte 1 ou peste umplutura de pe cele 2 discuri de aluat, ungeți cu apă marginile acestora și pliați-le, lipindmarginile. Apăsați cu degetele pentru a vă asigura că umplutura nu curge. Coaceți timp de 10 minute (250°C).
- Serviți calzone ca fel principal, urmat de fondue de ciocolată cu fructe proaspete cadesert
Leave a Reply