Baghetă
Dificultate avansat
Equipment
- TM6
Ingredients
- 330 ml apă
- 10 g drojdie proaspătă
- 10 ml ulei pentru uns
- 500 g făină
- 2 g sare
Instructions
- Puneţi în bol apa şi drojdia şi încălziţi 2min./37°C/viteza 2. Între timp, ungeţi uşor un castron mare şi puneţi-ldeoparte
- Adăugaţi în bol făina şi sarea şi frământaţi Aluat aluat/2 min. Transferaţi aluatul în castronul pregătit, acoperiți-l cu folie alimentară sau cu un şervet de bucătărie umezit şi lăsaţi la dospit până când îşi dublează volumul (cca. 1½ oră).
- Pe suprafaţa de lucru pudrată cu făină,împărţiţi aluatul în trei părţi egale, folosind un cuţit foarte ascuţit. Rulaţiușor bucățile de aluat sub formă de suluri şi puneţi-le deoparte, pe suprafaţade lucru pudrată cu făină. Pudraţi cu făină şi sulurile de aluat, acoperiţi-lecu folie alimentară sau un şervet de bucătărie umezit şi lăsaţi-le la odihnătimp de 20 minute
- Aplatizaţi din nou delicat fiecare sul de aluat,dându-i formă dreptunghiulară, având grijă să nu spargeţi bulele de aer formateîn aluat. Rulaţi din nou aluatul sub formă de sul şi ciupiţi marginile cudegetele, ca să se lipească. Daţi sulurilor formă de baghetă rulând înainte şiînapoi, întinzând uşor dinspre mijloc spre capete. Puneţi baghetele cu lipituraîn jos, pe hârtia de copt, adunând hârtia între baghete, astfel încât să leseparaţi unele de altele. Astfel, baghetele nu se vor lipi între ele când vorcreşte. Acoperiţi baghetele cu folie alimentară întinsă lejer sau cu un şervetde bucătărie umezit şi lăsaţi-le să crească 45 minute
- Cu 20 minute înainte de terminarea timpului dedospire, puneţi 2 tăvi în partea de jos a cuptorului, una pe şina inferioară,alta deasupra acesteia, şi preîncălziţi cuptorul la 250°C
- Cu 20 minute înainte de terminarea timpului dedospire, puneţi 2 tăvi în partea de jos a cuptorului, una pe şina inferioară,alta deasupra acesteia, şi preîncălziţi cuptorul la 250°C
Leave a Reply