Pâine de secară
Pâine de secară
Yield: 20 feli
Equipment
- 1 TM6
- 1 Cuptor
Materials
- 150 g secară
- 150 g alac
- 300 g făină tip 1050
- 40 g drojdie proaspătă
- 2 lingurițe maia uscată
- 3 g zahăr
- 7 g sare
- 30 ml oțet de mere
- 350 ml apă călduță
Instructions
- Puneți secara și alac în vasul de amestecare și se macină timp de 30sec./viteză 10.
- Adăugați făină de grâu, drojdie, maia uscată, zahăr, condiment de pâine, sare, oțet de cidru de mere și apă și frământați aluatul /2 min.
- Lăsați aluatul să crească într-un vas de amestecare timp de 20 de minute și frământați din nou aluatul /1 min. Acoperiți tava de copt cu hârtie de copt. Scoateți aluatul din vasul de amestecare, formați pâinea, puneți-l pe tava de copt pregătită și lăsați să crească timp de încă 30 de minute. În acest timp, preîncălziți cuptorul la 220 ° C.
- Coaceți pâinea timp de 45 de minute (220 °C), testați gătitul (vedeți vârful), lăsați să se răcească complet pe un suport de sârmă, tăiați în felii și serviți.
Notes
- Această pâine de secară este o bază ideală pentru gemurile de rubarbă.
- Test de gătit pentru pâine: Scoateți pâinea din tava de copt, atingeți cu ciolanele pe baza de pâine. Dacă sună gol, pâinea este gătită, altfel se coace încă 5 minute.
- Puteți presăra pâinea cu semințe de floarea-soarelui, semințe de in sau susan înainte de coacere.
Leave a Reply