Carne de vită bourguignon

Carne de vită bourguignon

Carne de vită bourguignon

Carne de vită bourguignon
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 40 minutes
Total Time 1 hour 55 minutes
Course Fel pricipal
Servings 6 porții

Equipment

  • 1 TM6

Ingredients
  

  • 250 g ceapă albă
  • 3 căței usturoi
  • 20 ml ulei
  • 200 g slănină afumată
  • 800 g carne de vită de preferință rasol, pulpă, carne de la gât sau falcă
  • 15 g amidon de porumb 15 g făină
  • 250 ml vin roșu
  • 150 ml apă
  • 2 pinch piper
  • 1 buchet garni dafin, cimbru și pătrunjel
  • 200 g ciuperci
  • 400 g morcovi tăiați rondele

Instructions
 

  • Puneți în bol ceapa, usturoiul și uleiul de măsline, mărunțiți 3sec./viteza 5
  • Adăugați slănina afumată, carnea de vită și amidonul de porumb, sotați 8 min./120°C/invers/viteza lingură, fără paharul de măsurare.
  • Adăugați vinul roșu, apa, sarea, piperul, bouquet garni și gătiți 40 min./100°C/invers/viteza 1.
  • Adăugați ciupercile și morcovii și continuați să gătiți 40 min./100°C/invers/viteza1, punând coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului de măsurare, pentru a evita stropirea. Înlăturați bouquet garni. Serviți fierbinte, cu garnitură de piure de cartofi, de orez sau paste fierte.

Notes


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




sixteen − 9 =