![Cod cu unt și citrice](https://bleza.ro/wp-content/uploads/2024/02/Cod-cu-unt-si-citrice.jpg)
Cod cu unt și citrice
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
Ingredients
- 1 buc portocală preferabil bio, coaja și zeama
- 1 buc lămâie preferabil bio, coaja și zeama
- 700 ml apă
- 400 g cartofi
- 400 g dovlecei
- 80 g unt
- 600 g cod file
- 2 g sare
- 1 g piper
- 1 linguriţă seminţe anason întregi
- 3 fire pătrunjel verde
Instructions
- Puneţi coaja de lămâie şi portocală în bol şi mărunțiți 3sec./viteza 7. Transferaţi într-un castronel şi daţi deoparte
- Puneţi apa în bolul de mixare, introduceţi coşul de înăbuşire şi puneţi cartofii în acesta. Poziționați recipientul Varoma șicântăriți dovleceii în acesta. Ungeţi uşor tava Varoma. Condimentaţi fileurilede cod cu sare şi piper negru pe ambele părți, puneţi-le în tava Varoma şipresăraţi peste ele ¼ din coaja mărunțită de citrice, dată deoparte.Introduceți tava Varoma în recipientul Varoma, puneţi capacul şi gătiți înaburi 25 min./Varoma/viteza 1
- Înlăturaţi Varoma şi scoateţi coşul de înăbuşire cu ajutorul spatulei. Transferaţi dovleceii, peştele şi cartofii pe o farfuriemare pentru servit, puneţi-le deoparte şi păstraţi totul la cald. Goliţi bolul
- Puneţi în bol untul, seminţele de anason şirestul de coajă de citrice şi încălziţi 4 min./60°C/viteza 1
- Adăugați zeama de lămâie şi de portocală şiamestecaţi 30 sec./viteza 3. Puneţi peştele, dovleceii şi cartofiipe farfurii, turnaţi deasupra untul cald aromatizat cu coajă de citrice,presăraţi pătrunjel şi serviţi imediat
Leave a Reply