Focaccia cu ceapă

Focaccia cu ceapă

Focaccia cu ceapă

Dificultate mediu
Prep Time 20 minutes
Cook Time 2 hours
Calories 183 kcal

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

Aluat

  • 600 g făină
  • 12 g drojdie uscată
  • 380 g apă
  • 20 ml ulei de măsline
  • 2 g zahăr
  • 3 g sare

Topping

  • 40 ml ulei de măsline
  • 40 ml apă
  • 3 g sare
  • 300 g ceapă

Instructions
 

Aluatul

  • Tapetaţi o tavă (aproximativ 40 x 35 cm) cu hârtie de copt şi ungeţi hârtia cu 2 linguri deulei de măsline. Puneţi tava deoparte
  • Puneţi în bol făina de pâine, drojdia proaspătă, apa, 20 g ulei de măsline, zahărul şi sarea şifrământaţi Aluat /3 min
  • Cu ajutorul spatulei, unsă cu ulei, transferaţi aluatul în tava pregătită. Cu mâinile unse cu ulei,modelaţi aluatul sub formă de minge şi ungeţi suprafaţa lui cu un strat fin deulei de măsline. Acoperiţi aluatul cu un bol mare sau cu folie alimentară şilăsaţi-l să dospească într-un loc cald până îşi dublează volumul (cca. 1 oră).În acest timp, preîncălziţi cuptorul la 220°C
  • Fără a mai frământa aluatul, întindeţi-l, cu mâinile unse cu ulei, sub forma unui dreptunghi demărimea tăvii şi puneţi-l în tavă, apoi daţi tava deoparte

Topping

  • Puneţi uleiul, apa şi sarea în bol şi emulsionaţi 10 sec./viteza 4
  • Adăugaţi ceapa în bol,tocaţi-o 6 sec./viteza 4, apoi gătiți-o 10 min./100°C//viteza1 şi distribuiţi-o pe suprafaţa aluatului. Coaceţi 20-25 minute (220°C)sau până devine aurie la suprafaţă. Lăsați să se răcorească, apoi tăiaţifocaccia pătrate şi serviţi

Notes

Focaccia cu ceapă
Focaccia cu ceapă

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




four × one =