Foitaj rapid
Dificultate mediu
Equipment
- TM6
- Cuptor
- folie alimentră
- frigider
- hârtie de copt
- sucitor
Ingredients
- 200 g unt congelat
- 200 g făină
- 90 mş apă foarte rece
- 2 g sare
Instructions
- Puneţi în bol untul,făina, apa rece şi sarea şi amestecaţi 20 sec./viteza 6. Scoateţialuatul din bol. Aluatul va avea aspect fărâmicios. Aplatizați-l și daţi-i oformă pătrată. Înfăşuraţi aluatul în folie alimentară şi puneţi-l la rece, înfrigider, timp de 20 minute
- Scoateţi aluatul din folie şi puneţi-l pe suprafaţa de lucru pudrată uşor cu făină. Întindeţialuatul cu sucitorul într-o foaie dreptunghiulară de 3 ori mai lungă decâtlăţimea ei (cca. 60 x 20 cm). Pliaţi aluatul în 3 şi apoi rotiţi-l cu 90°,astfel încât partea pliată să fie la stânga. Repetaţi operaţia încă de douăori, apoi puneţi aluatul în frigider 20 minute sau în congelator 5 minuteînainte de a-l folosi
- Preîncălziţi cuptorul la 200°C. Tapetaţi o tavă cu hârtie de copt şi puneţi-o deoparte
- Întindeţi aluatul într-o foaie dreptunghiulară (5 mm grosime) şi tăiaţi în formele dorite chiarînainte de a coace. Coaceţi 20 minute (200°C) un preparat mai mare, 12-15minute (200°C) patiserie de mici dimensiuni sau după instrucțiunile din altereţete. Lăsaţi să se răcească pe un grătar înainte de a servi sau de a puneprodusele într-un recipient etanş
Leave a Reply