Frittata din cartof dulce cu sos de coriandru și chilli

Frittata din cartof dulce cu sos de coriandru și chilli

Frittata din cartof dulce cu sos de coriandru și chilli

Dificultate ușor
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 35 minutes
Course Mic dejun

Equipment

  • TM6
  • Cuptor
  • hârtie de copt
  • frigider

Ingredients
  

Sos de coriandru și chilli

  • 1 căţel usturoi
  • 1 buc ardei iute
  • 2 fire coriandru verde
  • 50 ml ulei de măsline
  • 20 ml suc de lămâie
  • 1 linguriţă seminţe chimion
  • 2 g sare

Frittata

  • 100 g ceapă roșie
  • 20 cm ghimbir
  • 5 ml ulei de măsline
  • 100 g dovlecei
  • 250 g cartofi dulci
  • 6 buc ouă
  • 4 g sare
  • 50 g brânză feta
  • 20 g semințe de dovleac

Instructions
 

Sosde coriandru și chilli

  • Puneți usturoiul,chilli și coriandrul în bolul de mixare și mărunțiți 3 sec./viteza 7.Curățați pereții bolului cu spatula
  • Adăugați uleiul de măsline, zeama de lămâie, chimionul și sarea și mixați 10 sec./viteza 6.Transferați într-un castron și dați deoparte. Spălați și uscați bolul de mixare

Frittata

  • Preîncălziți cuptorul la 180°C. Tapetați o tavă pătrată pentru tort (20 cm) cu hârtie de copt și dațideoparte
  • Puneți ceapa și ghimbirul în bolul de mixare și mărunțiți 3 sec./viteza 7. Curățațipereții bolului cu spatula
  • Adăugați uleiul și cu coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului de măsurare, gătiți 3min./100°C/viteza 1
  • Adăugați bucățile de dovlecel și cartoful dulce și mărunțiți 3 sec./viteza 5
  • Curățați pereții bolului cu spatula, apoi cu coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului demăsurare, gătiți 2 min./100°C/invers/viteza lingura. Transferațiamestecul în tava pregătită și întindeți uniform
  •  Fără să spălați bolul de mixare, puneți ouăle și sarea în bolul de mixare și bateți 10 sec./viteza 4. Transferați în tava pregătită și amestecați ușor cu spatula prin amestecul de cartof dulce, până se combină uniform. Stropiți cu 1-2 linguri sos de coriandru și chilli dat deoparte, apoifărâmițați brânză feta deasupra și presărați semințe de dovleac, prăjite(opțional).
  • Coaceți timp de 30-35minute (180°C) sau până devin aurii deasupra. Lăsați frittata să se răcească întavă timp de 15 minute, apoi puneți în frigider pentru a se răci complet(aprox. 30 minute). Tăiați frittata în 6 bucăți și serviți cu sos de coriandru și chilli

Notes

Frittata din cartof dulce cu sos de coriandru și chilli
Frittata din cartof dulce cu sos de coriandru și chilli

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




13 − three =