Gazpacho de sfeclă cu cremă de hrean
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
- frigider
Ingredients
Gazpacho de sfeclă
- 300 g sfeclă roşie crudă, descojită șităiată bucăți
- 100 g cartofi
- 1 cub concentrat de legume
- 500 ml apă
- 1 buc castravete
- 100 g ceapă albă
- 250 ml iaurt
- 10 ml suc de lămâie
- 100 ml apă
- 2 g sare
- 1 g piper
Cremă de hrean
- 100 ml iaurt
- 2 linguri hrean
- 1 lingură cepuşoară
Instructions
Gazpachode sfeclă
- Puneți sfecla și cartofii în bolul de mixare, apoi mărunțiți 5 sec./viteza 8.Curățați pereții bolului de mixare cu spatula
- Adăugațicon centratul pastă de legume și apa, apoi, cu coșul de înăbușire pe capac, în locul paharului de măsurare, gătiți 15 min./100°C/viteza 2. Lăsațisă se răcească complet în bolul de mixare, înainte de a continua rețeta (aprox.1 oră).
- Adăugați castravetele, cepele verzi/șalotele, iaurtul, zeama de lămâie și apa rece, apoimixați 1 min. – 1 min. 30 sec./viteza 7, sau până când devine fină.Curățați pereții bolului de mixare cu spatula
- Asezonați după gust cu sare și piper și verificați consistența. Dacă preferați o supă mai subțire,adăugați încă 50 g apă rece, apoi mixați 5 sec./viteza 5
- Transferați gazpacho într-un castron, apoi dați la frigider pentru 15 minute pentru a se răci.Spălați și uscați bolul de mixare
Cremăde hrean
- Puneți iaurtul și crema de hrean în bolul de mixare, apoi amestecați 10 sec./viteza 3.Curățați pereții bolului de mixare cu spatula, apoi amestecați 5sec./viteza 3
- Serviți gazpachorece, cu cremă de hrean și cepșoară tocată
Leave a Reply