Gem de ananas cu ghimbir

Gem de ananas cu ghimbir

Gem de ananas cu ghimbir

Dificultate ușor
Prep Time 20 minutes
Cook Time 40 minutes
Calories 714 kcal

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

  • 25 g ghimbir proaspăt, curățat decoajă și tăiat felii subțiri
  • 750 g ananas
  • 25 ml suc limetă
  • 250 g zahăr gelifiant

Instructions
 

  • Puneți în bol ghimbirul și mărunțiți 5 sec./viteza 8. Curățați pereții bolului cuspatula
  • Adăugați ananasul și mărunțiți 4 sec./viteza 5
  • Adăugați zeama de limetă și zahărul gelifiant și fierbeți 14 min./100°C/viteza 2,punând recipientul Varoma descoperit pe capac, în locul paharului de măsurare.Verificați dacă gemul s-a închegat suficient (vezi recomandări), transferați-lîn 2 borcane cu capac filetat (500 g fiecare) (vezi recomandări) și sigilațiborcanele imediat. Întoarceți borcanele cu gura în jos timp de 5 minute, apoiîntoarceți-le cu gura în sus și lăsați-le să se răcească. Păstrați borcanele cugem într-un loc uscat și răcoros

Notes

Gem de ananas cu ghimbir
Gem de ananas cu ghimbir

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




seven + 6 =