Gem de ananas cu ghimbir
Dificultate ușor
Equipment
- TM6
Ingredients
- 25 g ghimbir proaspăt, curățat decoajă și tăiat felii subțiri
- 750 g ananas
- 25 ml suc limetă
- 250 g zahăr gelifiant
Instructions
- Puneți în bol ghimbirul și mărunțiți 5 sec./viteza 8. Curățați pereții bolului cuspatula
- Adăugați ananasul și mărunțiți 4 sec./viteza 5
- Adăugați zeama de limetă și zahărul gelifiant și fierbeți 14 min./100°C/viteza 2,punând recipientul Varoma descoperit pe capac, în locul paharului de măsurare.Verificați dacă gemul s-a închegat suficient (vezi recomandări), transferați-lîn 2 borcane cu capac filetat (500 g fiecare) (vezi recomandări) și sigilațiborcanele imediat. Întoarceți borcanele cu gura în jos timp de 5 minute, apoiîntoarceți-le cu gura în sus și lăsați-le să se răcească. Păstrați borcanele cugem într-un loc uscat și răcoros
Leave a Reply