Gem de căpșune

Gem de căpșune

Gem de căpșune

Dificultate ușor
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour 5 minutes
Course Gem

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

  • 500 g căpșuni
  • 20 ml suc de lămâie
  • 375 g zahăr
  • 5 ml ulei

Instructions
 

  •  Puneți în bol căpșunele, zeama de lămâie, zahărul și uleiul. Puneți recipientul Varoma descoperit pe capacul bolului de mixare, în locul paharului de măsurare și fierbeți 35-40 min./Varoma/viteza 1 (vezi recomandare).
  • Controlați dacă gemul s-a legat (vezi recomandare), turnaţi-l în borcane de gem sterilizate, cu capacfiletat şi puneţi capacul imediat. Întoarceţi borcanele cu gura în jos timp de10 minute, apoi întoarceți-le din nou cu gura în sus şi lăsaţi gemul să serăcească. Serviţi sau păstraţi gemul într-un loc uscat şi răcoros

Notes

Gem de căpșune
Gem de căpșune

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




2 × one =