Calzone cu spanac, ricotta și roșii, Frigărui de fructe cu fondue de ciocolată

Calzone cu spanac

Calzone cu spanac, ricotta și roșii, Frigărui de fructe cu fondue de ciocolată

Dificultate ușor
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 30 minutes
Course Fel pricipal

Equipment

  • TM6

Ingredients
  

  • 40 g parmezan

Aluatul

  • unt pentru uns
  • 400 g făină
  • 250 ml lapte
  • 7 g drojdie uscată
  • 10 g miere
  • 4 g sare

Ciocolata fondue și umplutura de calzone

  • 200 g ciocolată amăruie
  • 100 g ceapă albă
  • 30 ml ulei de măsline
  • 200 g roșii tăiate sferturi
  • 50 ml vin alb
  • 2 g oregano uscat
  • 4 g sare
  • 1 g piper
  • 50 g spanac
  • 200 g ricota
  • ½ linguriţă praf ustroi
  • 2 buc ouă
  • fructe proaspete

Instructions
 

  • Punețiîn bol parmezanul și radeți 5 sec./viteza 10. Transferați într-uncastronel și dați deoparte

Aluatul

  • Ungeți un castron mare cu unt și tapetați cu făină. Dați deoparte
  • Punețiîn bol laptele, drojdia proaspătă sau uscată și mierea, apoi încălziți 1min./37°C/viteza 2
  • Adăugați făina și sarea, apoi frământați 2 min./. Transferați în castronul uns cuunt și tapetat cu făină. Acoperiți cu folie alimentară și lăsați să crească laloc cald până își dublează volumul (aprox. 1 oră). Între timp, spălați șiștergeți bine bolul de mixare

Ciocolata fondue șiumplutura de calzone

  • Preîncălziți cuptorul la 250°C și tapetați o tavă mare de copt cu hârtie de copt
  • Distribuiți ciocolata în 2 borcane mici, închideți capacele acestora, apoi așezați-le înrecipientul Varoma
  • Poziționațire cipientul Varoma, puneți capacul Varoma și gătiți 15 min./Varoma/viteza1. Îndepărtați Varoma și dați deoparte, lăsând capacul pus
  • Puneți în bol ceapa, uleiul, roșiile, vinul alb, oregano, sarea și 1 priză de piper(sau după gust), apoi tocați 5 sec./viteza 7
  • Pudrați ușor cu făină o suprafață de lucru. Împărțiți aluatul crescut în 2 părți egale. Pe suprafațapudrată cu făină întindeți fiecare parte de aluat într-o formă de disc (aprox.Ø 25 cm). Așezați cele 2 discuri de aluat în tava pregătită și ungeți-le pe jumătate din suprafață cu sosul de roșii obținut. Presărați pe aceeași jumătate spanacul, ricotta, piper după gust, ¼ linguriță praf de usturoi și parmezanul ras pus deoparte. Spargeți cu grijă câte 1 ou peste umplutura de pe cele 2 discuri de aluat, ungeți cu apă marginile acestora și pliați-le, lipindmarginile. Apăsați cu degetele pentru a vă asigura că umplutura nu curge. Coaceți timp de 10 minute (250°C).
  • Serviți calzone ca fel principal, urmat de fondue de ciocolată cu fructe proaspete cadesert

Notes

Calzone cu spanac
Calzone cu spanac

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Recipe Rating




five × one =