Go Back

Frigarui de pește cu sos de boia de ardei

Frigarui de pește cu sos de boia de ardei
Prep Time3 minutes
Active Time1 hour
Total Time1 hour 3 minutes
Course: Fel pricipal
Yield: 4 porții

Equipment

  • 1 TM6
  • 10 bețe frigărui

Materials

  • 600 g fileuri de pește
  • 2 lungurițe suc de lămâie
  • 2 g sare
  • 1 g piper
  • 150 g bacon felii subțiri
  • 250 g dovlecel feliați
  • 12 buc roșii cheri
  • 100 g ceapă
  • 20 ml ulei
  • 500 ml apă
  • 1 cub concentrat de pui
  • 600 g cartofi

Sos de boia de ardei

  • 300 g ardei gras roșu
  • ½ buchet pătrunjel verde
  • 5 g sare
  • 1 pinch piper
  • 70 g cermă de brânză

Instructions

  • Acidifiați cuburile de pește cu suc de lămâie, condimentați cu sare și piper și înfășurați cu feliile de slănină.
  • Se pun cuburile de pește învelite alternativ cu felii de dovlecei și roșii cherry pe 4 frigarui de lemn și se pun în recipientul Varoma.
  • Pune ceapa in vasul de amestecare, se toaca 3 sec./viteza 5 si aluneca in jos cu spatula.
  • Se adaugă ulei de măsline și sote timp de 2 min. 30 sec./120°C/pasul 1.
  • Adăugați apă și cuburi de bouillon, atârnați inserția de gătit, cântăriți cartofii, puneți Varoma și gătiți timp de 25 min./Varoma/pasul 2.
  • Puneți deoparte Varoma și introduceți-l de gătit și transferați cartofii. Goliți vasul de amestecare și colectați lichidul de gătit.

Sos de boia de ardei:

  • Adăugați ardeii în vasul de amestecare și tăiați timp de 5 sec./pasul5.
  • Adăugați 100 g lichid de gătit și gătiți timp de 5 min./100°C/pasul 2.
  • Adăugați pătrunjel, sare de plante medicinale și piper și piure timpde 20 de secunde / viteză 8.
  • Se adauga crema de branza si se amesteca timp de 10 sec./viteza 2.5. Se servesc frigarui si cartofi caldi cu sosul.

Notes

Frigarui de pește cu sos de boia de ardei
Frigarui de pește cu sos de boia de ardei