Go Back

Gem de rubarbă cu fistic

Gem de rubarbă cu fistic
Prep Time20 minutes
Active Time30 minutes
Total Time50 minutes
Course: Gem
Yield: 3 borcane

Equipment

  • 1 TM6
  • 3 borcane cu capac

Materials

  • 60 g fistic
  • 1000 g rubarbă
  • 80 ml suc de portocale
  • 500 g zahăr gelifiere 2:1
  • 3 ml ulei

Instructions

  • Adăugați fisticul în vasul de amestecare și tăiați timp de 3 sec./pasul 7.
  • Se adaugă rubarbă, suc de portocale, zahăr gelifiere și grăsimi vegetale, se taie 5 sec./viteza 6 și se aduce la fierbere timp de 13 min./100°C/invers/ pasul 2. Faceți un test de gelifiere.
  • Umpleți gemul în 3 pahare clătite fierbinte, închideți și așezați-l pe capace timp de 5 minute. Se serveste gemul cu paine sau rulouri.

Notes

  • Grăsimea vegetală neutră (cum ar fi uleiul de nucă de cocos din palmină) reduce spumarea la fierberea gemului.
Gem de rubarbă cu fistic
Gem de rubarbă cu fistic