Puneți secara și alac în vasul de amestecare și se macină timp de 30sec./viteză 10.
Adăugați făină de grâu, drojdie, maia uscată, zahăr, condiment de pâine, sare, oțet de cidru de mere și apă și frământați aluatul /2 min.
Lăsați aluatul să crească într-un vas de amestecare timp de 20 de minute și frământați din nou aluatul /1 min. Acoperiți tava de copt cu hârtie de copt. Scoateți aluatul din vasul de amestecare, formați pâinea, puneți-l pe tava de copt pregătită și lăsați să crească timp de încă 30 de minute. În acest timp, preîncălziți cuptorul la 220 ° C.
Coaceți pâinea timp de 45 de minute (220 °C), testați gătitul (vedeți vârful), lăsați să se răcească complet pe un suport de sârmă, tăiați în felii și serviți.