Go Back

Pâine de tomate

Pâine de tomate
Prep Time10 minutes
Active Time2 hours
Total Time2 hours 10 minutes
Course: Pâine
Yield: 25 feli

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 Cuptor

Materials

  • 400 g roșii
  • 6 g sare
  • 500 g făină
  • 1 plic drojdie uscată
  • 3 g ulei
  • 3 g zahăr

Instructions

  • Adăugați roșiile și sarea în vasul de amestecare, piureul timp de 20 sec./viteza 7, apoi încălziți timp de 1 min. 30 sec./37°C/pasul 1.
  • Adăugați făină, drojdie, ulei și zahăr, frământați aluatul /3 min. într-un aluat moale. În acest timp, presărați un castron cu făină. Puneți aluatul în vasul cu făină și acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald timp de 1-11/2 ore. În acest timp, ungeți o cutie de tablă (30 cm) și praf bine cu făină.
  • Se toarnă aluatul în cutia pregătită fără a-l frământa din nou, se lasă să crească acoperit încă 30 de minute. Preîncălziți cuptorul la 200 ° C cu 10 minute înainte de sfârșitul timpului de mers pe jos.
  • Coaceți pâinea de roșii timp de 40 de minute (200 °C), scoateți din cuptor, lăsați să se răcească ușor, tăiați în felii și serviți călduț sau rece.

Notes

  • Pâinea rămâne proaspătă pentru o lungă perioadă de timp și merge foarte bine cu brânzeturi pe bază de brânză și dips.
  • Împreună cu roșiile, zdrobiți o mână de busuioc.
Pâine de tomate
Pâine de tomate