Adăugați roșiile și sarea în vasul de amestecare, piureul timp de 20 sec./viteza 7, apoi încălziți timp de 1 min. 30 sec./37°C/pasul 1.
Adăugați făină, drojdie, ulei și zahăr, frământați aluatul /3 min. într-un aluat moale. În acest timp, presărați un castron cu făină. Puneți aluatul în vasul cu făină și acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald timp de 1-11/2 ore. În acest timp, ungeți o cutie de tablă (30 cm) și praf bine cu făină.
Se toarnă aluatul în cutia pregătită fără a-l frământa din nou, se lasă să crească acoperit încă 30 de minute. Preîncălziți cuptorul la 200 ° C cu 10 minute înainte de sfârșitul timpului de mers pe jos.
Coaceți pâinea de roșii timp de 40 de minute (200 °C), scoateți din cuptor, lăsați să se răcească ușor, tăiați în felii și serviți călduț sau rece.