Go Back

Panglica de drojdie cu umplutură de budincă

Panglica de drojdie cu umplutură de budincă
Prep Time30 minutes
Active Time1 hour 30 minutes
Total Time2 hours
Course: Desert
Yield: 30 felii

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 tavă copt
  • 1 hârtie de copt
  • 1 Cuptor

Materials

Aluat:

  • 250 ml lapte
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 1 plic drojdie uscată
  • 600 g făină
  • 1 buc ou
  • 3 g sare

Umplere și finisare:

  • 500 g lapte
  • 2 ml whisky burbon
  • 2 plic zahăr vanilat
  • 70 g zahăr
  • 1 buc ou
  • 35 g amidon de porumb
  • 2 lingurițe scortișoară
  • 100 g stafide

Instructions

Aluat

  • Se adaugă lapte, unt, zahăr și drojdie în vasul de amestecare și se încălzește timp de   2 min./37°C/pasul 2.
  • Adăugați făină, ou și sare și frământați aluatul /3 min.
  • Transferați aluatul și acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald timp de aproximativ 30 de minute. Pregătiți budinca în acest timp.

Umplere și finisare:

  • Se adauga laptele, vanilia, 40 g zahar, oul si amidonul de porumb in vasul de amestecare, se aduce la fierbere timp de 9 min./100°C/pasul 3, se transfera si se lasa sa se raceasca, amestecand ocazional.
  • Se întinde aluatul în trei dreptunghiuri (aproximativ 40 x 25 cm). Se întinde budinca răcită pe cele 3 dreptunghiuri de aluat.
  • Se amestecă 30 g zahăr și 2 vârfuri de cuțit de scorțișoară. Presara amestecul zahar-scortisoara si stafide peste budinca.
  • Preincalzeste cuptorul la 200°C.  Acoperiți tava de copt cu hârtie de copt.
  • Se rostogolește fiecare dreptunghi de aluat din partea lungă într-o rolă și panglică din cele 3 role.
  • Așezați panglica în cruce pe tava de copt pregătită, periați cu cremă de cafea și coaceți timp de 10 minute (200 °C). Apoi reduceți temperatura de coacere la 180 ° C și coaceți încă 30 de minute (180 ° C). Lăsați panglica de drojdie să se răcească pe un suport de sârmă, tăiați în felii și serviți.

Notes

  • Panglica de drojdie este ideală ca patiserie de Paște.
Panglica de drojdie cu umplutură de budincă
Panglica de drojdie cu umplutură de budincă