Go Back

Plăcintă cu mere acoperită

Plăcintă cu mere acoperită
Prep Time25 minutes
Active Time1 hour 30 minutes
Total Time1 hour 55 minutes
Course: Desert
Yield: 12 felii

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 formă de tartă
  • 1 Cuptor

Materials

  • 200 g unt
  • 250 g zahăr
  • 380 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1000 g mere felii de 5 mm
  • 2 g scortișoară
  • 50 g stafide

Instructions

  • Se adauga untul, 200 g zahar, faina, praful de copt, oul si zaharul vanilat in vasul de amestecare si se amesteca cu spatula timp de 50 sec./viteza 5. Scoateți aluatul din vasul de amestecare, formați-l într-o minge înfășurați în folie agățată și lăsați să se odihnească în frigider timp de aproximativ 30 de minute. În acest timp, pregătiți umplutura.
  • Se amestecă merele, scorțișoara, 50 g zahăr și stafidele într-un castron.
  • Preincalzeste cuptorul la 200°C.  Tavă cu arc de ungere (Ø 26 cm).
  • Împărțiți aluatul în 2 părți (aproximativ 2/3 și 1/3) și formați-l în bile. Se rostogolește mingea mai mare rotundă pe o suprafață de lucru cu făină (Ø 32 cm), se aliniază cu ea tigaia de primăvară pregătită și se trage o margine (aproximativ 3 cm). Străpungeți pământul de mai multe ori cu o furculiță. Răspândiți umplutura de mere deasupra.
  • Se întinde bila mai mică de aluat pe suprafața de lucru cu făină (Ø 26 cm) și se acoperă umplutura cu ea. Apăsați bine aluatul pe margine și înțepați ușor de 3-4 ori cu o furculiță.
  • Coaceți tortul timp de 35 de minute (200 °C), lăsați-l să se răcească în tablă, tăiați în bucăți și serviți.

Notes

  • Se serveste cu frisca.
  • Presărați tortul cu o glazură de zahăr.
Plăcintă cu mere acoperită
Plăcintă cu mere acoperită