Go Back

Risotto cu ciuperci

Risotto cu ciuperci porcini uscate
Prep Time15 minutes
Active Time45 minutes
Total Time1 hour
Course: Fel pricipal
Yield: 4 porții

Equipment

  • 1 TM6

Materials

  • 25 g ciuperci porcini uscate
  • 200 ml apă fierbinte
  • 100 g parmezan ras, bucăți
  • 50 g ceapă
  • 40 ml ulei de măsline
  • 250 g orez Arborio sau Vialone
  • 100 ml vin alb
  • 750 ml stoc de legume 2 cub concentrat de pui
  • 8 fire șofran

Instructions

  • Puneți ciupercile porcini și apa clocotită într-un castron și lăsați-le la înmuiat
  • Adăugați parmezan în vasul de amestecare, tăiați timp de 10 sec./nivel 10 și decantați. Clătiți vasul de amestecare.
  • Se pune ceapa in vasul de amestecare, se toaca 3 sec./viteza 5 si se aluneca in jos cu spatula.
  • Se adaugă ulei și sote timp de 3 min./120°C/pasul 1. În acest timp, puneți ciupercile înmuiate într-o sită pentru a se scurge.
  • Se adaugă orezul și ciupercile scurse în vasul de amestecare și se sotează timp de 3 min./120°C/invers/pasul 1.
  • Se adaugă vin alb și se amestecă timp de 5 sec./invers/Pasul 2.
  • Adăugați supa fierbinte și firele de șofran, amestecați peste fundul vasului de amestecare cu spatula pentru a slăbi orezul, puneți inserția de gătit pe capacul vasului de amestecare ca protecție împotriva stropirii în loc de ceașcă de măsurare și gătiți timp de 22 min./100 °C/invers/pas lingură.
  • Se amestecă în 50 g de parmezan zdrobit cu o spatulă și se servește risotto imediat. Adăugați parmezanul rămas.

Notes

  • Dacă există ciuperci proaspete (de exemplu, ciuperci porcini, bolete de castane, ciuperci de plante medicinale), prăjiți o mână de felii de ciuperci într-o tigaie cu ulei de măsline și garnisiți risotto-ul cu ciupercile prăjite.
Risotto cu ciuperci porcini uscate
Risotto cu ciuperci porcini uscate