Puneți ciupercile porcini și apa clocotită într-un castron și lăsați-le la înmuiat
Adăugați parmezan în vasul de amestecare, tăiați timp de 10 sec./nivel 10 și decantați. Clătiți vasul de amestecare.
Se pune ceapa in vasul de amestecare, se toaca 3 sec./viteza 5 si se aluneca in jos cu spatula.
Se adaugă ulei și sote timp de 3 min./120°C/pasul 1. În acest timp, puneți ciupercile înmuiate într-o sită pentru a se scurge.
Se adaugă orezul și ciupercile scurse în vasul de amestecare și se sotează timp de 3 min./120°C/invers/pasul 1.
Se adaugă vin alb și se amestecă timp de 5 sec./invers/Pasul 2.
Adăugați supa fierbinte și firele de șofran, amestecați peste fundul vasului de amestecare cu spatula pentru a slăbi orezul, puneți inserția de gătit pe capacul vasului de amestecare ca protecție împotriva stropirii în loc de ceașcă de măsurare și gătiți timp de 22 min./100 °C/invers/pas lingură.
Se amestecă în 50 g de parmezan zdrobit cu o spatulă și se servește risotto imediat. Adăugați parmezanul rămas.