Go Back

Risotto cu rucola

Risotto cu rucola
Prep Time10 minutes
Active Time35 minutes
Total Time45 minutes
Course: Fel pricipal
Yield: 4 porții

Equipment

  • 1 TM6

Materials

  • 100 g ceapă
  • 2 căței usturoi
  • 40 ml ulei de măsline
  • 350 g orez rizotto
  • 100 ml vin alb
  • 900 g apă fierbinte
  • 2 cub concentrat de pui
  • 2 g sare
  • 2 g bioa de ardei dulce
  • 30 g pastă tomate
  • 80 g rucola frunze fâși
  • 150 g brânză de capră

Instructions

  • Se pune ceapa si usturoiul in vasul de amestecare, se toaca timp de 3 secunde/viteza 5 si se aluneca in jos cu spatula.
  • Se adaugă ulei de măsline și sote timp de 3 min./120°C/pasul 1.
  • Se adaugă orez și sotează timp de 3 min./120°C/invers/Pasul 1.
  • Se adaugă vinul și se încălzește timp de 1 min./100°C/ invers /Etapa 1.
  • Adăugați apă, bulion de legume, sare, pudră de boia de ardei și pastă de tomate și gătiți timp de 16 min./100 °C/ invers /Pasul 1.  Între timp, tăiați 60 g de rucola în benzi înguste.
  • Adăugați fâșii de rucola și brânză cremă de capră în vasul de amestecare și pliați folosind spatula timp de 2 min./90 °C/ invers /Pasul 1 și încălziți-vă.
  • Se condimentează risotto-ul după gust, se întinde pe 4 farfurii, se garnisește cu rucola rămasă și se servește imediat.

Notes

  • Rafinați risotto-ul cu 50 g de nuci de pin prăjite, care sunt stropite la sfârșit.
  • Dacă serviți pește prăjit sau carne cu ea, această cantitate de risotto este suficientă ca un fel de mâncare de orez pentru 6 porții.
Risotto cu rucola
Risotto cu rucola