Se adauga 80 g zahar in vasul de amestecare, se pulverizeaza timp de 10 sec./etapa 10 si se decaneaza.
Introduceți atașamentul de agitare. Adăugați albușuri de ou în vasul de amestecare, bateți timp de 2 min./nivel 3.5 până când se înțepenește și se decanifică. Scoateți atașamentul de agitare.
Se adaugă gălbenușul de ou, 80 g zahăr, făină, smântână și sare în vasul de amestecare și se amestecă timp de 1 min./pasul 3.
Adăugați albușuri de ou și amestecați timp de 15 sec./pasul 3.
Preincalzeste cuptorul la 200°C.
Într-o tigaie potrivită pentru cuptor, spumați untul pe aragaz, adăugați restul de 40 g de zahăr și caramelizați ușor. Prăjiți puțin rubarba, presărați în bastoanele de migdale și prăjiți încă 1-2 minute.
Puneți aluatul de ou peste rubarbă în tigaie și coaceți în cuptor timp de 10 minute (200 °C). Se rupe Schmarrn in bucati cu 2 linguri sau furculite si se distribuie pe 4 farfurii, praf cu zahar glazurat si se serveste.