Go Back
Rumcake

Rumcake

Rumcake
Prep Time 20 minutes
Cook Time 4 hours
Total Time 4 hours 20 minutes
Course Desert
Servings 16 bucăți

Equipment

  • 1 TM6
  • 1 tavă copt
  • 1 hârtie pergament
  • 1 platou tort
  • 1 frigider

Ingredients
  

Tort de burete

  • 5 buc ouă
  • 180 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 230 g făină
  • 1 plic praf de copt

Cremă de rom

  • 250 ml lapte
  • 130 g zahăr
  • 25 g amidon de porumb
  • 1 buc ou
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 70 ml rom
  • 250 g unt

Glazură de ciocolată

  • 200 g ciocolată neagră
  • 80 g smântână
  • 10 ml rom

Instructions
 

Tort de burete

  • Preincalzeste cuptorul la 180°C.  Acoperiți baza formei de primăvară (Ø 26 cm) cu hârtie de copt (nu ungeți marginea formei de primăvară).
  • Introduceți atașamentul de agitare. Se adauga ouale, zaharul si zaharul vanilat in vasul de amestecare si se amesteca timp de 4 min./37°C/nivel 4 pana se spumoseste.
  • Se adauga faina si praful de copt si se amesteca timp de 10 sec./pasul 3.
  • Puneți aluatul în tava de primăvară pregătită și coaceți timp de 25 de minute (180 °C), apoi lăsați să se răcească timp de 10 minute cu ușa cuptorului deschisă, apoi scoateți-o și lăsați-o să se răcească complet. În acest timp, pregătiți crema de rom.

Cremă de rom:

  • Introduceți atașamentul de agitare. Adăugați lapte, zahăr, amidon, ou și zahăr vanilat în vasul de amestecare și gătiți o budincă timp de 7 min./90°C/nivel 3.
  • Se adauga romul, se amesteca timp de 10 sec./pasul 3, se transfera intr-un vas de mica adancime si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei timp de aproximativ 20 de minute, amestecand ocazional. Împărțiți baza tortului de burete ușor sub mijloc, tăiați jumătatea superioară în cuburi (2 x 2 cm) și puneți-o într-un castron mai mare.
  • Scoateți atașamentul de agitare.  Puneți untul în vasul de amestecare, amestecați timp de 1 min./pasul 4 până când este cremos și împingeți untul în jos cu spatula.
  • Apoi continuați să amestecați timp de 30 sec./pasul 4, adăugând budinca de rom lingură cu lingura prin deschiderea capacului pe cuțitul de rulare.
  • Glisați în jos cu spatula și amestecați din nou 30 sec./nivelul5 până când este cremos. Adăugați crema de rom la cuburile de burete din castron și amestecați bine cuspatula.
  • Așezați baza inferioară a tortului de burete pe o farfurie de tort, închideți strâns cu marginea formei de primăvară, întindeți amestecul de cremă de burete tort-rom uniform deasupra și neteziți-l. Clătiți vasul de amestecare.

Glazură de ciocolată:

  • Puneți ciocolata în vasul de amestecare și tăiați timp de 10 sec./viteză 7.
  • Se adauga crema si romul, se topeste timp de 2 min. 30 sec./60°C/pasul 3, se intinde pe tort, se pune la frigider cel putin 3 ore, se taie in 16 bucati si se serveste refrigerate.

Notes

  • Înmoaie cuțitul în apă fierbinte din nou și din nou în timp ce tai tortul de rom în bucăți.
  • Pentru o notă fructată, partea inferioară poate fi încă acoperită cu conserve bine drenate, cum ar fi ananas, caise sau cireșe.
  • Dacă nu vă place romul, puteți folosi Coniac, Armagnac sau Cassis.
Rumcake
Rumcake