Adăugați parmezan în vasul de amestecare, tăiați timp de 15sec./nivel 10 și decantați
Se adauga patrunjelul in vasul de amestecare, se toaca 3 sec./viteza 8 si se decanteaza.
Se pune ceapa si usturoiul in vasul de amestecare, se toaca timp de 3 secunde/viteza 5 si se aluneca in jos cu spatula.
Se adaugă unt și sotează timp de 2 min./120°C/pasul 2.
Se adaugă carne de dovleac și sote timp de 4 min./100 °C / nivel 1.
Adăugați cuburi de bouillon și smântână și gătiți timp de 8 min./100 °C / pasul 1.
Adăugați pătrunjel tocat, sare, piper, nucșoară, cimbru, cremă de brânză și parmezan, gătiți timp de 2 min./90°C/pasul 2 și piure timp de 20 sec./pasul 6. Se serveste sosul de branza de dovleac fierbinte cu paste sau orez.