Go Back
Sos de ou chive

Sos de ou chive

Sosde ou chive
Prep Time 10 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 20 minutes
Course Sos
Servings 6 porții

Equipment

  • 1 TM6

Ingredients
  

  • 500 ml lapte
  • 50 g unt
  • 50 g făină
  • 2 g sare
  • 1 g piper
  • 2 pinch nucșoară
  • 1 lingura bulion granulat
  • 1 buc ouă fierte tari
  • 20 g arpagic

Instructions
 

  • Adăugați lapte, unt,făină, sare, piper, nucșoară și bulion granulat în vasul de amestecare șiaduceți la fierbere timp de 6 min./90°C/pasul 2.
  • Se adauga ouale si arpagicul, se taie 8 sec./viteza 4 si se serveste cu sparanghel, broccoli, gulii sau cartofi.

Notes

  • Acest sos este o utilizare delicioasă a ouălor de Paște. De asemenea, merge bine cu legume, orez sau carne sau pește prăjit scurt.
  • Dacă înlocuiți arpagicul cu o grămadă de ierburi pentru sos frankfurter, aveți o versiune ușoară a sosului frankfurter. Apoi, la început, zdrobiți și transferați ierburile folosind spatula timp de 3 sec./nivel 7.
    Sos de ou chive
    Sos de ou chive