Go Back
Beurre blanc - sos de unt ușor

Beurre blanc

Beurreblanc - sos de unt ușor
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course Garnitură
Servings 4 porții

Equipment

  • 1 TM6

Ingredients
  

  • 40 g ceapă albă
  • 100 ml vin alb
  • 2 g sare
  • 1 g piper
  • 100 g unt tăiat bucăți
  • 40 ml smântână de gătit

Instructions
 

  • Se pun ceapa in vasul de amestecare, se toaca timp de 3 secunde/viteza 5 si se aluneca in jos cu spatula.
  • Adăugați vin, sare și piper și gătiți fără ceașcă de măsurare timp de 6min./Varoma/Pasul 1.
  • Se pune un castron pe capacul vasului de amestecare, se cântărește untul și se pune deoparte.
  • Adăugați smântână în vasul de amestecare. Setați Thermomix® la 6 min./60°C/level 2 și adăugați treptat bucățile de unt rece prin deschiderea capacului încet pe cuțitul de rulare.
  • Se serveste sosul cald cu peste sau carne alba.

Notes

  • Puteți piure sos în pasul 5 10 sec./level 8.
  • Acest sos de unt ușor - nepurat sau piure - merge, de exemplu, cu legume de primăvară, somon sau stridii gătite în Varoma.
  • Acest sos poate fi variat în multe feluri prin condimente cu suc de lămâie, zahăr și / sau nucșoară sau calvados.
  • După pasul 4, adăugați ierburi proaspete tocate (arpagic, busuioc, usturoi sălbatic, sorrel).
    Beurre blanc - sos de unt ușor
    Beurre blanc - sos de unt ușor