Se pun ceapa in vasul de amestecare, se toaca timp de 3 secunde/viteza 5 si se aluneca in jos cu spatula.
Adăugați vin, sare și piper și gătiți fără ceașcă de măsurare timp de 6min./Varoma/Pasul 1.
Se pune un castron pe capacul vasului de amestecare, se cântărește untul și se pune deoparte.
Adăugați smântână în vasul de amestecare. Setați Thermomix® la 6 min./60°C/level 2 și adăugați treptat bucățile de unt rece prin deschiderea capacului încet pe cuțitul de rulare.
Se serveste sosul cald cu peste sau carne alba.
Notes
Puteți piure sos în pasul 5 10 sec./level 8.
Acest sos de unt ușor - nepurat sau piure - merge, de exemplu, cu legume de primăvară, somon sau stridii gătite în Varoma.
Acest sos poate fi variat în multe feluri prin condimente cu suc de lămâie, zahăr și / sau nucșoară sau calvados.