Puneți ceapa în vasul de amestecare, tăiați 5 sec./viteza 5 șiîmpingeți în jos cu spatula.
Se adaugă unt și sote timp de 5 min./120°C/pasul 1.
Adăugați suc de struguri, vin roșu, cuburi de stoc și apă. Așezați cuișoarele, cimbrul, boabele de ienupăr și frunzele de dafin în inserția de gătit, atârnați și gătiți timp de 15 min./100°C/pasul 1. Scoateți inserția de gătit și îndepărtați condimentele.
Adăugați smântână, sare și piper în vasul de amestecare și piureul crescând treptat timp de 40 sec./nivel 6 -10.
Puneți supa pe 6 farfurii, amestecați în 1 linguriță smântână în spirală și serviți.
Notes
Bagheta crocantă de chili de nucă are un gust bun cu ea.
În loc de ceapă roșie, se poate folosi și ceapă albă sau galbenă. În acest caz, înlocuiți sucul de struguri roșii cu suc de struguri ușor și vin roșu cu vin alb.