Go Back

Ciuperci murate în ulei și vin

Ciuperci murate în ulei și vin
Prep Time20 minutes
Active Time35 minutes
Total Time55 minutes
Course: Aperitiv
Yield: 12 porții

Equipment

  • 1 TM6

Materials

  • 6 căței usturoi
  • 400 ml vin alb sec
  • 6 g sare
  • 1000 g ciuperci
  • 400 g ulei de măsline
  • 100 g oțet
  • 3 crengi rozmarin

Instructions

  • Se adauga usturoiul in vasul de amestecare si se toaca timp de  3 sec./viteza 8.
  • Adăugați vin alb și sare, puneți recipientul Varoma, cântăriți ciupercile, închideți Varoma și gătiți timp de 10 min./Varoma/pasul 1.
  • Folosind spatula, rearanjați ciupercile astfel încât ciupercile să vină de la margine până la mijlocul recipientului Varoma, închideți Varoma și gătiți încă 5 min./Varoma/etapa 1. Varoma deoparte.
  • Se adaugă ulei de măsline și oțet în bulion în vasul de amestecare și se încălzește timp de 5 min./100°C/pasul 1.
  • Puneți ciupercile într-un borcan de porțelan sau faianță, puneți crenguțe de rozmarin, turnați cu grijă peste decoctul de ulei-vin fierbinte (ciupercile trebuie acoperite cu decoctul), depozitați în frigider și turnați într-un borcan decorativ de sticlă pentru servire.

Notes

  • Ciupercile ajung la condimentele potrivite după două zile și se păstrează în frigider timp de cel puțin o săptămână.
  • Înjumătățire sau sfert de ciuperci mari.
  • De asemenea, puteți umple ciupercile fierbinți în borcane cu șurub cu decoctul și le puteți păstra mai mult timp. Atunci ești pregătit și pentru grătare spontane.
  • În loc de crenguțe de rozmarin, puteți folosi, de asemenea, o grămadă de pătrunjel neted, fără tulpini, aproximativ tocate.
Ciuperci murate în ulei și vin
Ciuperci murate în ulei și vin