Se pune ceapa in vasul de amestecare, se toaca 3 sec./viteza 5 si se aluneca in jos cu spatula.
Se adaugă unt și sotează timp de 2 min. 30 sec./120°C/pasul 1.
Se adaugă carnea tocată, sarea, piperul, praful de boia de ardei, cuburi de piper și roșiile și se fierbe timp de 15 minute./100°C/invers/Pasul 1, amestecând ocazional cu spatula prin deschiderea capacului. În acest timp, încălziți uleiul într-o tigaie neaderentă pe aragaz și coaceți 8 clătite unul câte unul.
Se adaugă 100 g de brânză Gouda zdrobită și ketchup în vasul de amestecare și se pliază timp de 10 sec./invers/Pasul 3 folosind spatula.
Preincalzeste cuptorul la 200°C.
Întinde umplutura pe clătită, rostogolește clătitele și pune-le într-un vas de copt. Clătiți vasul de amestecare.