Pune ceapa, usturoiul si telina in vasul de amestecare, se toaca 3.sec./viteza 5 si se impinge cu spatula.
Se adaugă unt și sotează timp de 4 min./120°C/pasul 1.
Adăugați 500 g apă, 200 g bere de malț, pastă de condimente, sare, piper și boia de ardei.
Se condimentează carnea din toate părțile cu sare și piper, se pune cu coaja îndreptată în sus în recipientul Varoma și se pune. Adăugați cartofi și morcovi la carne în recipientul Varoma, închideți Varoma și gătiți timp de 60 min./Varoma/pasul 1.
Scoateți Varoma, tăiați șoriciu de carne în formă de diamant cu un cuțit ascuțit, presărați cu chimen, adăugați 400 g apă și 300 g bere de malț în vasul de amestecare, puneți Varoma din nou și gătiți timp de 60 min./Varoma/pasul 1. La sfârșitul acestui timp, preîncălziți cuptorul la 250 °C
Scoateți Varoma, puneți carnea cu șoriciu îndreptată în sus într-un vas de copt sau prăjitor, adăugați legumele din recipientul Varoma, turnați peste conținutul vasului de amestecare și coaceți timp de 20-30 de minute (250 ° C) până când crusta fripturii este frumoasă și maro și crocantă.
Lăsați carnea să se odihnească pe o placă de lemn cu un canal de suc. Adăugați cu grijă legumele și lichidul de prăjire din vasul de copt în vasul de amestecare, adăugați cacao, lăsați să se odihnească timp de 1 minut și piureul crescând treptat timp de 1 min./nivel 5-8.
Se diluează sosul cu apă sau bere după cum doriți și se condimentează după gust. Tăiați carnea în felii (1 cm) și serviți cu sosul.